Αρχική » Grid with Sidebar » Ευχαριστημένος ο κ. Τσιρώνης που τον “κατηγορούν” οι Οικολόγοι Πράσινοι για τη Ρυθμιστική

Ευχαριστημένος ο κ. Τσιρώνης που τον “κατηγορούν” οι Οικολόγοι Πράσινοι για τη Ρυθμιστική

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
«Αλίμονο αν τα κόμματα υποτάσσονταν στο περιορισμένο επίπεδο της εκτελεστικής εξουσίας», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Τσιρώνης, στην κριτική που του ασκήθηκε εσωκομματικά, για την υπογραφή της νέας ρυθμιστικής απόφασης θήρας.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν αντιδράσει, ζητώντας νέα επαναληπτική συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών, αμφισβητώντας την εγκυρότητά της.
 
«Πολύ καλά κάνει το κόμμα και μου ασκεί κριτική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης, σε συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ. «Ήταν μια μικρή απογοήτευση, όμως άλλο είναι το κόμμα και άλλο η κυβέρνηση, ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ, θα δοθούν και άλλες μάχες», σχολίασε το θέμα από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Φίλιππος Γκανούλης.
 
Μιλώντας γενικότερα για τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων, ο κ. Τσιρώνης τόνισε ότι απέδειξαν πώς «μπορούν να έχουν προτάσεις και να συμμετέχουν στη σωτηρία της χώρας» καθώς, «σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας, ο πρωθυπουργός εμπιστεύεται τις θέσεις μας σε ζητήματα όπως τα αυθαίρετα».
 
«Για ακόμη μια φορά πάντως, δικαιώνονται οι Οικολόγοι Πράσινοι που λένε χρόνια τώρα ότι η οικολογική προστασία συμβαδίζει με την ανάπτυξη και το περιβαλλοντικό έγκλημα. Είναι οικονομικό έγκλημα», συμπλήρωσε ο υπουργός.
 
Η συντονίστρια της Εκτελεστικής Γραμματείας των Ο.Π, Χριστίνα Ευθυμιάτου, είπε ότι το κόμμα βρίσκεται σε συνεχή δυναμική εξέλιξη και διαβούλευση και η πορεία του θα αξιολογηθεί και στην προσεχή συνδιάσκεψη και πρόσθεσε: «Πυλώνας της πολιτικής μας, που είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει πράξη, είναι η ενεργοποίηση της κοινωνικής οικονομίας που πιστεύουμε ότι μπορεί να στηρίξει ανέργους».
 
Τις θέσεις των Ο.Π. για τον προσφυγικό ανέπτυξε η εκπρόσωπος Τύπου, Μαρία Πετεινάκη, ενώ ο βουλευτής Β΄ Αθήνας των Οικολόγων, Γιώργος Δημαράς, σημείωσε ότι «στη σημερινή άσκηση της πολιτικής, η Οικολογία δεν θα έβαζε ποτέ ως βασικό σύνθημα “θα καταργήσουμε την λιτότητα”». «Αντίθετα», εξήγησε, «προτείνει στους πολίτες τη συνειδητή επιλογή της δίκαιας λιτότητας ή όπως συνήθως λέγεται βιώσιμη ευημερία».
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ