Αρχική » Grid with Sidebar » ΗΠΑ: Στα απειλούμενα είδη οι μέλισσες

ΗΠΑ: Στα απειλούμενα είδη οι μέλισσες

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Επτά είδη μελισσών στη Χαβάη προστέθηκαν στην λίστα των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών, για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη διαπίστωση της κατακόρυφης πτώσης των πληθυσμών τους τα τελευταία χρόνια.
 
Οι μέλισσες, που κάποτε βρίσκονταν σε αφθονία στα νησιά της Χαβάης και του Μάουι, απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της απώλειας των φυσικών τους ενδιαιτημάτων, των πυρκαγιών και της εισβολής μη ιθαγενών φυτών και εντόμων.
 
Ο ρόλος τους στην επικονίαση καθιστά τις μέλισσες ζωτικής σημασίας για την παραγωγή φρούτων, καρπών και λαχανικών, προσθέτοντας αξία δισεκατομμυρίων στη γεωργική βιομηχανία.
 
Οι μέλισσες στη Χαβάη, κάποια είδη εκ των οποίων είναι μοναδικά στην περιοχή, αντιμετωπίζουν απειλές από αγριόχοιρους, μυρμήγκια, χωροκατακτητικά φυτά, πυρκαγιές, καθώς και την ανθρωπογενή ανάπτυξη, ιδιαίτερα σε ορισμένες παράκτιες περιοχές.
 
«Η απόφαση της Παρασκευής είναι εξαιρετική είδηση για αυτές τις μέλισσες, αλλά υπάρχει αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε να διασφαλιστεί ότι οι μέλισσες της Χαβάης ευδοκιμούν», δήλωσε ο Μάθιου Σέπερντ, εκπρόσωπος της οργάνωσης προστασίας μελισσών Xerces Society, στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.
 
«Δυστυχώς, η Αμερικανική Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Ζωής δεν έχει ορίσει κανένα «κρίσιμο ενδιαίτημα», δηλαδή εκτάσεις που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τα απειλούμενα με εξαφάνιση είδη μελισσών», πρόσθεσε.
 
Η υπηρεσία έχει ανακοινώσει επίσημα ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο προκειμένου να εξετάσει πιθανές τέτοιες τοποθεσίες.
 
Άλλα 42 είδη φυτών και ζώων στα πρόθυρα της εξαφάνισης στη Χαβάη προστέθηκαν στην ίδια λίστα απειλουμένων ειδών.
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ