Αρχική » Grid with Sidebar » Ηχηρό μήνυμα από τους κυνηγούς-ψαράδες της Νάξου: “Θα μας βρείτε μπροστά σας!”..VIDEO

Ηχηρό μήνυμα από τους κυνηγούς-ψαράδες της Νάξου: “Θα μας βρείτε μπροστά σας!”..VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ηχηρό μήνυμα από τους κυνηγούς-ψαράδες της Νάξου: “Θα μας βρείτε μπροστά σας!”

SVESTONOF

Με την συμμετοχή κυνηγών και ερασιτεχνών ψαράδων, διαμαρτυρόμενοι για την συνέχιση της απαγόρευσης στους συγκεκριμένους κλάδους, διεξήχθη την Κυριακή το πρωί, πορεία διαμαρτυρίας.

Τόσο οι ερασιτέχνες αλιείς, όσο και οι κυνηγοί με τα σκυλιά τους συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, κάτω από το Λιμεναρχείο Νάξου, ώστε να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, για τα μέτρα που συνεχίζουν να ισχύουν σε αυτούς τους δύο κλάδους.

Η πορεία ξεκίνησε από το Λιμεναρχείο με προορισμό την πλατεία Πρωτοδικείου, ενώ μετά από λίγη ώρα επέστρεψε και πάλι στον κεντρικό δρόμο της παραλίας.

Αμφότεροι τόνισαν πως είναι άδικο να ισχύουν τα μέτρα για το κυνήγι και το ψάρεμα, αφού γίνονται μεμονωμένα και σε ελάχιστες περιπτώσεις, με την παρουσία δύο ανθρώπων, κάτι που δεν μπορεί να επιφέρει σε καμία περίπτωση, αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, πόσο μάλλον στα νησιά, που η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά χαμηλή και σταθερή.

Η συγκέντρωση είχε διάρκεια μίας ώρας περίπου, με τους παρευρισκόμενους να τονίζουν πως αν δεν αλλάξει κάτι εντός των προσεχών ημερών, θα επανέλθουν με νέα κινητοποίηση.

Αναλυτικά το κείμενο που μοίρασαν και εκφράζει τις απόψεις τους

Οι Κυνηγοί και οι ερασιτέχνες Αλιείς της Νάξου, στη σημερινή συγκέντρωση, εκφράζουν την απογοήτευση και αγανάκτησή τους, για τη συνεχιζόμενη άδικη απαγόρευση κυνηγίου και ερασιτεχνικής αλιείας.

Θεωρούν ότι υπάρχει επιλεκτική στοχοποίηση σε αντίθεση με πολίτες που ασχολούνται με άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Η αλαζονεία αποδείχθηκε ισχυρότερη της επιστημονικής λογικής και κυριάρχησαν η ιδεοληψία, η εμπάθεια, η αντιδημοκρατική νοοτροπία και ο παραλογισμός.

Η πολύπλευρη δραστηριότητα κυνηγών και αλιέων, βοηθά τη φύση με ουσιαστικές παρεμβάσεις, σε αντίθεση με ανούσιες και παραπλανητικές οικολογικές καταγγελίες του καναπέ.

Ζητάμε την άρση της απαγόρευσης μετακίνησής μας άμεσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΝΗΓΩΝ-ΑΛΙΕΩΝ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

cyclades24.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ