Αρχική » Grid with Sidebar » Η “αναβάθμιση” της Θηροφυλακής του κ. Τσιρώνη, αρχή του τέλους για το κυνήγι

Η “αναβάθμιση” της Θηροφυλακής του κ. Τσιρώνη, αρχή του τέλους για το κυνήγι

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η γραπτή απάντηση του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος στην ερώτηση του Βουλευτή της Χ.Α. κ. Χατζησάββα σχετικά με τη θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων, ξεκαθαρίζει πλήρως τη θολούρα που επικρατεί εδώ και ένα χρόνο σχετικά με τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι και δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο παρερμηνειών.
 
Η φράση: “Ένας από τους βασικούς στόχους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι και η αναβάθμιση της θηροφυλακής έτσι ώστε να είναι περισσότερο αποτελεσματική μέσα από διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο”, ξεδιπλώνει όλη την υποκρισία που διέπει τόσο τον κ. Τσιρώνη όσο και τους πολιτικούς προισταμένους του.
 
Η θηροφυλακή των Κυνηγετικών Ογανώσεων, αποτελεί μακράν ένα από τα καλύτερα πρότυπα αποτελεσματικότατης αυτοοργάνωσης ανθρώπων που συνιστούν μία από τις μεγαλύτερες συλλογικότητες στην Ελλάδα, των κυνηγών.
 
Η “αναβάθμισή” της, προυποθέτει πως είτε δεν ήταν αποτελεσματική, είτε υπάρχει κάποιος άλλος φορέας αποτελεσματικότερος από τη Θηροφυλακή μας, οπότε θα μπορούσε τότε να ισχυριστεί κάποιος πως σηκώνει βελτίωση.
 
Δεν ισχύει όμως κανένα από τα δύο. Και αυτό αποδεικνύει περίτρανα πως τόσο ο κ. Τσιρώνης όσο και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι, δε δίνουν δεκάρα για το φυσικό περιβάλλον της χώρας, αλλά αντίθετα, επιχειρούν να διαλύσουν έναν φορέα κόσμημα, δημιούργημα των κυνηγών και των οργανώσεών τους. Ένα φορέα που θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο για το πως θα πρέπει να οργανώνεται και να λειτουργεί οποιοδήποτε σώμα πάταξης περιβαλλοντικού εγκλήματος.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν έπραξαν ούτε τα ελάχιστα για ενίσχυση της Δασικής Υπηρεσίας, αλλά όπως μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει αν διαβάσει τις κατά καιρούς δηλώσεις του κ. Τσιρώνη, ασχολούνται μόνο με τους Φορείς Διαχείρισης, ένα σώμα ιδιωτικού δικαίου, χωρίς διαχειριστικές ή ανακριτικές ιδιότητες και χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μετά το τέλος του 2016.
 
Πέραν τούτων, πρόσφατα, μετατάχθησαν στη Δασική Υπηρεσία οι Αγροφύλακες, οι οποίοι σε αριθμό είναι περισσότεροι από τους  Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων, αλλά ουδείς διαπίστωσε κάποια διαφοροποίηση σε σχέση  με το παραγόμενο έργο. Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν τα Δασαρχεία που διαχειρίζονται πλέον όλη τη χερσαία έκταση της χώρας δεν έχουν ούτε για καύσιμα, ενώ μειώνεται όλο και περισσότερο το επιστημονικό προσωπικό τους.
 
Σαν να μην έφταναν αυτά, βγάλανε σε διαβούλευση εκατό περιοχές για ένταξη στο δίκτυο νατούρα, τη στιγμή που το 27% της χώρας είναι ήδη ενταγμένο στο συγκεκριμένο δίκτυο αλλά από διαχείριση μηδέν.
 
Συνοψίζοντας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο κ. Τσιρώνης, ο κ. Σκουρλέτης και ο Πρωθυπουργός:
 
1. Δεν έχουν πράξει τίποτα διαφορετικό από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στον τομέα της διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος και της διατήρησης της βιοποικιλότητας στη χώρα.
 
2. Καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες να διατηρήσουν με τεχνητές αναπνοές στη ζωή τους Φορείς Διαχείρισης, οι οποίοι είναι ιδιωτικού δικαίου, χωρίς κατοχυρωμένα καθήκοντα, τόσο σε επίπεδο διαχείρισης όσο και σε επίπεδο ανακριτικό.
 
3. Συνεχίζουν και ολοκληρώνουν όπως φαίνεται την αποδυνάμωση σε βαθμό κατάργησης της Δασικής Υπηρεσίας, που είναι η μοναδική αρμόδια Δημόσια Υπηρεσία για την προστασία και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας και εκεί που θα έπρεπε να την προσέχουνε σαν κόρη οφθαλμού την έχουνε καταντήσει σκουπίδι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων Δασικών που σε πείσμα των καιρών υπηρετούν το καθήκον τους.
 
4. θα καταργήσουν το αποτελεσματικότερο εδώ και χρόνια σώμα πάταξης της λαθροθηρίας, τη Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων.
 
5. Θα οδηγήσουν άμεσα τις Κυνηγετικές Οργανώσεις σε διάλυση (που είναι και ο  μοναδικός στόχος που μπορεί να δικαιολογήσει τις αυθαίρετες, επικίνδυνες και αντισυνταγματικές ενέργειές τους).
 
6. Από την επόμενη κυνηγετική περίοδο χωρίς Κυνηγετικές Οργανώσεις η ρυθμιστική θα βγαίνει από την ορνιθολογική, σημαίνων στέλεχος της οποίας είναι σήμερα σύμβουλος σε θέματα θήρας (!) του κ. Τσιρώνη. 
 
7. Το κυνήγι θα υποστεί τεράστιες αυθαίρετες και καταχρηστικές απώλειες σε τόπο και χρόνο.
 
Και κάπως έτσι, ακόμη και να μην το καταργήσουνε , θα μας οδηγήσουνε έμμεσα στο να σταματήσουν πολλοί από μας να ανανεώνουν τις άδειές τους, μιας και το κυνήγι όπως το ξέραμε θα έχει πεθάνει πλέον για τα καλά, με τις υπογραφές Τσιρώνη, Σκουρλέτη, Καμμένου και Τσίπρα.
 
Τα παραπάνω, τα μαθαίνουν και ανησυχούν μονάχα οι κυνηγοί. Οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης όμως και οι αντίθετες με το σύνταγμα που ορίζει ως υποχρέωση του κράτους την προστασία του περιβάλλοντος, ενέργειες της, όπως η επιχειρούμενη κατάργηση και πλήρης υποβάθμιση της θηροφυλακής των Κυνηγετικών Ογανώσεων, θα έπρεπε να προβληματίζει, να ανησυχεί, να εξοργίζει και να προκαλεί αγανάκτηση σε κάθε Έλληνα.
 
Οικονομικά, πολίτες, δικαστικοί, πολιτικοί και όλοι όσοι είχαν θεσμικές και μη αρμοδιότητες, καταστρέψαμε τη χώρα. Υπάρχει όμως η Ελληνική φύση, που θα μπορούσε να αποτελέσει εφόδιο, μαγιά και πρώτη ύλη για τις επόμενες γενιές, όπως έγινε τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν.
 
Την Ελληνική φύση λοιπόν, η Κυβέρνηση με τις μεθοδεύσεις της και κυρίως με την απραξία της εκεί που υπάρχουν τα πραγματικά προβλήματα, φαίνεται πως θα τη ρημάξει, όπως ρημάξανε οι πολιτικοί τα οικονομικά της χώρας με αποτέλεσμα μετά να μη μείνει τίποτα όρθιο.
 
Θα τους αφήσουμε;
 
 
O iHunter

 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ