Αρχική » Grid with Sidebar » Η αύξηση των αγριογούρουνων ανησυχεί τον δήμαρχο Δυτικής Μάνης – Ζητεί παρέμβαση του Βορίδη

Η αύξηση των αγριογούρουνων ανησυχεί τον δήμαρχο Δυτικής Μάνης – Ζητεί παρέμβαση του Βορίδη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τη δραστική παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη ζητεί με επιστολή του ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα με τα αγριογούρουνα και κυρίως να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.

SVESTONOF

Στην επιστολή του προς τον υπουργό που κοινοποιείται και στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο δήμαρχος επισημαίνει τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την αύξηση του πληθυσμού των αγριoγούρουνων στον Δήμο Δυτικής Μάνης, με αποκορύφωμα τον πρόσφατο θάνατο 49χρονου, μετά τη σύγκρουση της μηχανής του με ένα από αυτά τα ζώα.

Ειδικότερα, ο Δ. Γιαννημάρας σημειώνει στην επιστολή του:

“Κύριε υπουργέ, με το αριθμ. 6578/11-09-2020 έγγραφό μας, σας είχαμε ενημερώσει για την υπέρμετρη αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στην περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης και για τους κινδύνους που διέτρεχε η ζωή των συμπολιτών μας. Σήμερα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ένας συνάνθρωπός μας 49 ετών έχασε τη ζωή του, επειδή ένας αγριόχοιρος έπεσε πάνω στη μηχανή που οδηγούσε, επί της επαρχιακής οδού Καλαμάτας – Αρεόπολης. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε, για να μη χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές, να έχουμε τις δικές σας δραστικές αποφάσεις ή τις αποφάσεις σε περιφερειακό επίπεδο αν αυτό το επιτρέπει η νομοθεσία”.

https://eleftheriaonline.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ