Αρχική » Grid with Sidebar » Η Δ’ΚΟΣΕ στη μάχη για το παραεμπόριο άγριων πτηνών…VIDEO

Η Δ’ΚΟΣΕ στη μάχη για το παραεμπόριο άγριων πτηνών…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το παραεμπόριο των άγριων πτηνών στο παζάρι του Σχιστού είναι μια παράνομη δραστηριότητα που ανθεί εδώ και πολλά χρόνια με οικονομικά οφέλη τεράστια για αυτούς που την ασκούν.
 
Δεν είναι απλά η σύλληψη μιας καρδερίνας ή ενός γαρδελιού. Είναι ένα τεράστιο κύκλωμα με οικονομικά οφέλη εξαιρετικά μεγάλα. 
 

SVESTONOF
 
Η Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας χρόνια τώρα πραγματοποιούσε επιχειρήσεις κάποιες Κυριακές στο παζάρι του Σχιστού έτσι ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο αυτό.
 
Όμως από ότι φαίνεται σκοπός της Ομοσπονδίας πλέον δεν είναι απλά ο περιορισμός της παράνομης αυτής δραστηριότητας αλλά η καταπολέμησή της, τουλάχιστον από το παζάρι του Σχιστού όπου ανθούσε κατά κύριο λόγο.
 
Τον τελευταίο μήνα ομάδα Ομοσπονδιακών Θηροφύλάκων της Δ’ ΚΟΣΕ  που αποτελείται από τους Πόπη Γιαννίτση, Αλέκο Κόκκαλη, Δημήτρη Τζουρά, Νίκο Σπερνοβασίλη, Θεόδωρο Κύριο, Αντρέα Κοκόση, Βαγγέλη Μήτρου, Νίκο Περλεπέ και Κώστα Θεοδωρακόπουλο επιχειρούν κάθε Κυριακή στο παζάρι του Σχιστού (και ΟΧΙ μόνο) μαζί με το Δασαρχείο και την Αστυνομία. Έχουν κατασχεθεί κλουβιά και παράνομα συλληφθέντα άγρια ωδικά πτηνά, έχουν γίνει μηνύσεις και πλέον έχει γίνει κατανοητό ότι η ανοχή είναι μηδενική. 
 
Αποτέλεσμα αυτών των επιχειρήσεων είναι να έχουν εξαφανισθεί από το παζάρι του Σχιστού οι επιτήδειοι και να ψάχνουν άλλες  “πιάτσες” για να πουλήσουν το παράνομο εμπόρευμα τους.
 
Πρέπει επίσης να σημειώσουμε και την σημαντική βοήθεια της οργάνωαης ΑΝΙΜΑ. Οι άνθρωποι της ΑΝΙΜΑ παραλαμβάνουν τα άγρια πτηνά και αφού τους παρασχεθούν οι βοήθειες απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον.
 
Ελπίζουμε να συνεχιστεί και να ενταθεί η προσπάθεια αυτή της Δ’ ΚΟΣΕ. Τέτοιες προσπάθειες κάνουν γνωστό το έργο της θηροφυλακής και σε ανθρώπους που δεν είναι κυνηγοί. Τρανό παράδειγμα η πρόσφατη βράβευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Πειραιά και του κ. Ηλία Γιανναρά για τη συμμετοχή του στην προσπάθεια αυτή.
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ