Αρχική » Grid with Sidebar » Η εναρξη πλησιαζει αλλα……

Η εναρξη πλησιαζει αλλα……

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Η κοινή απόφαση των υπουργείων οικονομικών και περιβάλλοντος (δημοσιεύτηκε εχθές στην εφημερίδα της κυβέρνησης) βάσει της οποίας καθορίζονται τα τέλη έκδοσης κυνηγετικών αδειών για το κυνηγετικό έτος 2013-2014, στην ουσία σηματοδοτεί την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου.

 

Μόλις η απόφαση κοινοποιηθεί στους κυνηγετικούς συλλόγους της χώρας, θα μπορούν να ξεκινήσουν και επίσημα οι διαδικασίες έκδοσης των κυνηγετικών αδειών. Οι τιμές σε σχέση με την περίοδο 2012-12013 δεν άλλαξαν και είναι ΙΣΩΣ ένα από τα λίγα κρατικά τέλη που δεν έγινε αύξηση.

 

Στα θετικά της φετινής χρονιάς, είναι σίγουρα η δημοσίευση της απόφασης πιο νωρίς από ότι μας είχε συνηθίσει το κράτος τα τελευταία χρόνια. Επιτέλους, δεν θα χρειαστεί να τρέχουμε παραμονές της έναρξης και με την ψυχή στο στόμα στους συλλόγους μας για την έκδοσης της άδειας. 

 

Όμως, συνεχίζει να υπάρχει το εξής παράδοξο. Καλούμαστε να αγοράσουμε ένα προιόν χωρίς να όμως ξέρουμε τι αγοράζουμε. Γουρούνι στο σακί δηλαδή. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η όλη διαδικασία έκδοσης κυνηγετικών αδειών.

 

Χωρίς να έχει ανακοινωθεί η Ρυθμιστική (που περιέχει και τον πίνακα θηρευσίμων ειδών) ανακοινώνεται απλά και μόνο η τιμή της άδειας. Δηλαδή πληρώνεις για την ανανέωση  της κυνηγετικής άδειας, αλλά το τι και που θα κυνηγάς το μαθαίνεις εκ των υστέρων. Αλλά μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

 

Όλα αυτά βέβαια, δείχνουν την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος την κυνηγετική δραστηριότητα, η οποία δεν διαφέρει από την γενικότερη αντιμετώπιση του κράτους στον Έλληνα πολίτη.

 

Με αυτά και με αυτά όμως,  η έναρξη της κυνηγετικής περιόδου πλησιάζει. Ας ελπίσουμε όλα να είναι καλύτερα φέτος (κυνηγετικά εννοώ) και να έχουμε μια καλή και πλούσια σε θηράματα κυνηγετική χρονιά και προπάντων να έχουμε λιγότερα ατυχήματα.

 

O iHunter

 

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ