Αρχική » Grid with Sidebar » Η Ε.Ε. προσπαθεί να απαγορεύσει τη χρήση των μολύβδινων σκαγίων σε όλη την Ευρώπη

Η Ε.Ε. προσπαθεί να απαγορεύσει τη χρήση των μολύβδινων σκαγίων σε όλη την Ευρώπη

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Από το 2019 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια  για την τροποποίηση του κανονισμού REACH με τέτοιο τρόπο που θα απαγόρευε όλες τις χρήσεις πυρομαχικών με βάση τον μόλυβδο.Πλήρης απαγόρευση δηλαδή των μολύβδινων σκαγίων για τους κυνηγούς σε όλη την Ευρώπη, τόσο εντός όσο και εκτός των υδροβιότοπων.

SVESTONOF

Άμεση ήταν η αντίδραση της FACE. Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε  ο Προέδρος της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Κυνηγιού (FACE)  κ. Larsson :

«Η Ευρώπη χρειάζεται γρήγορα σαφή απάντηση για τους ισχυρισμούς περί κακής διαχείρισης. Ο βουλευτές των χωρών της Ευρωπαικής Ενωσής καθώς και οι Ευρωβουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για τον χειρισμό του προταθέντος σκληρού περιορισμού για τη χρήση μολύβδου βάσει του κανονισμού REACH.

Υποστηρίζεται ότι η ένωση Προστασίας της Φύσης μέσα στο πλαίσιο αυτό παραβίασε (Δείτε ΕΔΩ) τους κανόνες ενθαρρύνοντας τους εκπροσώπους του υπουργείου με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων να προωθήσουν θετική γνωμοδότηση  για τη νομική πρόταση.

Ζήτησα επείγουσες συναντήσεις με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας και τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) βασίζεται σε ισχυρές αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας και του κράτους δικαίου. Δεν υπάρχουν περιθώρια για διαδικαστικά σφάλματα σε θέματα που επηρεάζουν εκατομμύρια πολίτες και η Ευρώπη χρειάζεται έγκαιρη και σαφή απάντηση σε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Η FACE συνεργάζεται στενά με τη Μονάδα Προστασίας της Φύσης, η οποία είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των οδηγιών της Ε.Ε.».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ