Αρχική » Grid with Sidebar » Η κοροϊδία καλά κρατεί :28 Φεβρουαρίου θα επιτρέψουν το κυνήγι

Η κοροϊδία καλά κρατεί :28 Φεβρουαρίου θα επιτρέψουν το κυνήγι

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Αισιόδοξος ότι το lockdown μπορεί να είναι το τελευταίο εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Οπως ανέφερε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με βάση τους ρυθμούς εμβολιασμού και τον καλό καιρό που περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες, δεν θα φτάσουμε ξανά στο ίδιο σημείο. «Φέτος το Πάσχα τις καμπάνες θα τις ακούσουμε», σημείωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

SVESTONOF

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αυτή την βδομάδα θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, την επόμενη μια σταθεροποίηση και στο τέλος της επόμενης μια πτώση των κρουσμάτων κορονοϊού. Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως ο κορονοϊός έχει αλλάξει μορφή και ταχύτητα μετάδοσης και ότι 28 Φεβρουαρίου ή 1η Μαρτίου ενδεχομένως να επιτραπούν κάποιες δραστηριότητες π.χ κυνήγι και ψάρεμα, όπως είχαν επιτραπεί τον προηγούμενο μήνα.

Επισήμανε πως ο κορονοϊός που παλεύουμε αυτή την στιγμή είναι διαφορετικός και συμπεριφέρεται διαφορετικά και στις μικρές ηλικίες. Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, η Επιτροπή θα συζητήσει και το θέμα της μάσκας. «Το θέμα είναι πολύπαθο, να μην δημιουργήσουμε σύγχυση πριν έχουμε τις απαραίτητες οδηγίες», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Κάποτε είχαμε τα Απριλιάτικα τρυγόνια τώρα θα έχουμε τους Μαγιάτικους λαγούς του Χαρδαλιά. Τι παίρνουν και δεν μας λένε τα τζιμάνια της κυβέρνησης;

Στην αρχή νόμισα ότι ήταν πλάκα. Μετά ότι κάποιο λάθος έγινε και δεν κατάλαβαν καλά οι δημοσιογράφοι που τα έγραφαν. Μέχρι που το άκουσα με τα ίδια μου τα αφτιά. Πολλές φορές και αφού τα καθάρισα καλά με μπατατονέτες, γιατί δεν είναι και τόσο εύκολο να ακούς ότι το κυνήγι θα ανοίξει την 1η Μαρτίου και δεν θα χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο.

Αν επιβιώσεις από τα γέλια, αυτό κινδυνεύεις να πάθεις. Αλλά το πρόλαβα. Δέθηκα στην καρέκλα σαν τον Οδυσσέα που δέθηκε στο κατάρτι όταν περνούσε δίπλα από τις Σειρήνες. Και μόλις σιγουρεύτηκα ότι τα σχοινιά ήταν γερά, το κεφάλι στερεωμένο και τα χέρια ακίνητα στα μπράτσα της καρέκλας, έδωσα το σύνθημα να πατήσουν το κουμπί αναπαραγωγής του βίντεο. Το άκουσα μία, δύο, τρείς, πέντε…. Μέχρι που πείσθηκα ότι είναι αλήθεια. Δεμένος όμως , για να μην έχουμε καμιά συμφορά.

Αφού περάσεις το πρώτο σοκ μετά όλα είναι εύκολα. Αρχίζεις να βλέπεις άλλες πλευρές της ιστορίας, να αντιλαμβάνεσαι ότι οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι ποιητές του ακαταλόγιστου, είναι φιλόσοφοι της πλάκας, είναι σουρεαλιστές του ονείρου

Γιατί λοιπόν να μην ανοίξει το κυνήγι την 1η Μαρτίου? Κατόπιν ωρίμου σκέψεως των σοφών γιατρών, δυστυχώς λείπουν οι ψυχίατροι στην ομάδα του Χαρδαλιά που γνωμοδοτεί επι παντός επιστητού και λογικού, όλα επιτρέπονται.

Και ο νόμος που λέει ότι το κυνήγι τελειώνει στις 28 Φεβρουαρίου, άντε 29 στα δίσεκτα έτη;

Ποιος νόμος και ποιος Φεβρουάριος μπορεί να σταθεί απέναντι στο Σερίφη-Δικαστή- Νομοθέτη που αποφασίζει πριν από μας για μας. Και σιγά το μήνα. Ένας κουτσοφλέβαρος της πλάκας είναι, τι να μας πεί μπροστά στα σήματα του σκληρού Νίκ. Αυτά βλέπουν οι γιατροί και σπεύδουν να δώσουν το απαραίτητο πιστοποιητικό επιστημοσύνης ώστε η βλακεία να θεωρείτε μεγαλούργημα.

Θα ανοίξει, το κυνήγι το Μάρτιο. Αν δείξουμε καλή συμπεριφορά, τα εξώδικα δεν του αρέσουν του Σερίφη, έτσι μας είπε συνεντευξιαζόμενος.

Όχι το Μάρτιο Υπουργέ μου. Τον Απρίλιο να το ανοίξετε. Την Πρωταπριλιά για να υπάρχει και η απαραίτητη σοβαρότητα.

Τον Μάρτιο έχουμε Αποκριές, Καρνάβαλο, μην σας πάρουν στο ψιλό μερικοί κακεντρεχείς. Ξέρουμε όλοι με πόση σοβαρότητα, το δηλώσατε άλλωστε, αντιμετωπίζετε τους κυνηγούς. Το βλέπουμε .

Μας προφυλάσσετε για να μη κολλήσουμε κορονοιό από τα πεύκα και τα παλιούρια, με το να απαγορεύετε το κυνήγι και πρέπει να ας εκφράσουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας γι’ αυτό.

Να πιάσουν οι ζέστες, να παχύνουν και οι μύγες και οι κολιοί και δίνετε την ευλογία σας για να κυνηγήσουμε. Τι τα φοράτε τα κρεμαστάρια στο στήθος αν δεν μπορείτε να δώσετε μια ευλογία. Εσείς με τις κονκάρδες σας και οι δεσποτάδες με τους χρυσούς σταυρούς κατέχετε αυτό το προσόν.

Νάναι καλά αυτός ο γιατρός με τα έξι δάχτυλα (σημαδιακό είναι άρα αλήθειες λέει) που μας παρουσίασε την αλήθεια σας.

Μόνο να μη ξεχάσετε να διευκρινίσετε τι θα αναγράφουμε στο έντυπο μετακίνησης όταν βγαίνουμε για κυνήγι το Πάσχα. Β6, κίνηση για σωματική άθληση ή Β1, μετάβαση σε γιατρό, ψυχίατρο συγκεκριμένα. Γιατί ακόμη και με Β6 το Β1 δεν το γλυτώνουμε.

Le Chasseur

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ