Αρχική » Grid with Sidebar » Η κυβέρνηση είναι όχι μόνο των αδέσποτων σκύλων, αλλά όλων των Ελλήνων. Και των κυνηγών

Η κυβέρνηση είναι όχι μόνο των αδέσποτων σκύλων, αλλά όλων των Ελλήνων. Και των κυνηγών

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Δεν τους έφτανε φαίνεται η σφαλιάρα που έφαγαν στη διαβούλευση από την κοινωνία και τρίβονται στην γκλίτσα του ΣΤΕ ο ψαλιδοχέρης Πέτσας και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Αφού τους έκραξαν και οι πέτρες και έγιναν ρεζίλι των σκυλιών, θέλουν να δείξουν ότι δεν υποχωρούν τόσο εύκολα για να τονώσουν την στραπατσαρισμένη αγωνιστικότητα τους, στη βουλή αυτή τη φορά. Επιμένουν με θράσος να πουλάνε το ίδιο βλακώδες νταηλίκι αγνοώντας το ξεφωνητό της κοινωνίας.

SVESTONOF

Βρήκαν και έναν βολικό (νομίζουν τα παιδάκια του Μαξίμου), τρόπο για να μαζέψουν χρήμα και να ταΐζονται πλουσιοπάροχα οι επαγγελματίες προστάτες των αδέσποτων. Το μόνο που θα καταφέρουν αν δοκιμάσουν να το εφαρμόσουν στην πράξη είναι να γεμίσει η χώρα αδέσποτα.

Πρέπει να είσαι ιδιοφυία και απόφοιτος του Χάρβαρντ για να αντιληφθείς ότι αν ζητήσεις από τον πολίτη που θέλει να έχει δύο σκυλιά και γατιά και θα πρέπει να πληρώσει 600 ευρώ μόνο για να στείλει δείγμα αίματος των σκύλων και γάτων, θα σου στείλει μια μεγαλοπρεπή μούντζα και θα παρατήσει γατιά και σκυλιά στο δρόμο;

Και ας ασχοληθούν οι ζωόφιλοι και οι δήμαρχοι μετά με την φροντίδα τους.

Αυτό δεν έχει να κάνει με δείγμα αίματος, είναι ένα άγριο δήγμα των πολιτών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Κανείς όμως δεν κάθεται άπραγος, ούτε όταν τον δαγκώνουν αδέσποτοι σκύλοι, ούτε όταν η κυβέρνηση του αρπάζει το πορτοφόλι.

Δεν είναι όμως όλοι ζάπλουτοι κληρονόμοι εφοπλιστών για να πληρώνουν χαράτσια και να συντηρούν για την πλάκα τους ένα κοπάδι σκύλων στην κρεβατοκάμαρα τους. Πρέπει να ζήσουν με τον μισθό των 500 ευρώ και δεν περισσεύει μία για το σκυλόσημο του Πέτσα και των μπιρμπιλάκηδων της ζωολατρίας. Φιλόζωοι είναι οι πολίτες, μακάκες όμως να πληρώνουν για να τους δουλεύουν διάφορες κυράτσες της ζωολατρίας και να τους κουνάει το δάχτυλο ο «αγριεμένος» Πέτσας, δεν είναι. Απλά κουνάνε μαντήλι στον Πέτσα και στη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές.

Χάσαμε τον άγριο σερίφη (περαστικά του να τον ξαναδούμε γερό και σιδερένιο αλλά ας γελάει και καμιά φορά, καλό κάνει και στην υγεία το χαμόγελο πέρα και από την πολιτική) μας προέκυψε καινούργιος βαρύς και ασήκωτος υπουργός, με συνδυασμένη μουτσούνα βλοσυρού εισαγγελέα, αυστηρού δάσκαλου και αγριεμένου χωροφύλακα. Σιγά τα αίματα κε Πέτσα, θα λερώσεις το χαλί, θα κόψουν το γάλα και οι σκύλες ακόμη, κάνε λίγο κράτει στην αγριάδα. Έφαγαν το φαί τους τα παιδάκια.

Που τους βρήκε όλους αυτούς τους αγέλαστους ο Μητσοτάκης, με φωτοτυπία τους έφτιαξε; Θέλουν να εκλεγούν και βουλευτές, τρομάρα τους.

Τόση μανία με τους κυνηγούς θυμίζει αρρωστημένη εμμονή, δεν είναι νομοσχέδιο για ευζωία των σκύλων συντροφιάς. Ας σοβαρευτούν τουλάχιστον στη βουλή οι νέοκοποι νεοδημοκράτες ιερείς (και ιέρειες) του αντικυνηγετισμού.

Αν αφαιρείται η άδεια του κυνηγού επειδή δεν στείρωσε το σκυλί του, θα πρέπει να αφαιρείται η άδεια του αυτοκινήτου όσων πολιτών έχουν σκύλο με όρχεις στο αυτοκίνητο, η άδεια του κτηνοτρόφου που έχει ατσιπάριστα και αστείρωτα τσοπανόσκυλα και η άδεια οικοδομής σε όσους έχουν σκύλο στο σπίτι τους και δεν έστειλαν αίμα για δείγμα στην Ακαδημία Αθηνών.

Ο Δήμαρχος θα χάνει την άδεια δημάρχου αν κυκλοφορήσουν τα δεσποζόμενα αδέσποτα του χωρίς το ηλεκτρονικό τους βιβλιάριο και συνοδεία φυσικά.

Γελάτε με όλα αυτά. Λογικό είναι να γελάει κανείς με παρόμοιες βλακείες. Μόνο που υπάρχουν στο νομοσχέδιο Πέτσα και φοβάμαι ότι στο τέλος θα ψηφιστούν ως συνήθως από τους βουλευτές που δεν προλαβαίνουν να διαβάζουν ή δεν καταλαβαίνουν τι ψηφίζουν και θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι με τα καμώματα της κυβέρνησης.

Ας πληροφορήσει κάποιος σοβαρός νομικός τον Πέτσα, ότι υπάρχει και ένα Σύνταγμα στη χώρα που τον έχει υπουργό και σ’ αυτό προβλέπεται ισότητα όλων των πολιτών στις υποχρεώσεις, στις ποινές και στην αντιμετώπιση τους από το κράτος.

Όταν φτιάξει ο Πέτσας και οι ζωολάτρες ένα νέο σύνταγμα που θα προβλέπει ίσα δικαιώματα ζώων και ανθρώπων, θα μπορεί, ίσως, να νομοθετεί διακρίσεις κατά των κυνηγών, αν πάρουν την κυβέρνηση τα ζώα. Τότε όμως δεν θα τον χρειαζόμαστε για Υπουργό, μια χαρά θα τα καταφέρνει και ένας μπούφος, που είναι από τα εξυπνότερα πουλιά του κόσμου και ως έμβιο όν με ίσα δικαιώματα μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και υπουργικό καλάμι για να κοιμάται. Άσε που ο μπούφος ως θηρευτής δεν θα νομοθετεί παλαβομάρες κατά των κυνηγών, ξέρει από κυνηγούς, σκύλους και θηράματα.

Εν ολίγοις,

Με τα πρόστιμα δεν λύνεται το πρόβλημα. Ούτε βγαίνει χρήμα για να σιτίζονται διάφοροι προστάτες, είναι και πολλοί και κοστίζει πολύ η δραστηριότητα της προστασίας.

Αφήστε ήσυχους τους κυνηγούς και τα σκυλιά τους. Διαγράψτε τις διατάξεις με τα βλακώδη πρόστιμα μόνο στους κυνηγούς γιατί και η γελοιότητα έχει όρια.

Ακούστε τις προτάσεις της ΚΣΕ, πρωτίστως για το δικό σας καλό. Σας τα έλεγε και πριν βγει το νομοσχέδιο στη διαβούλευση, σας τα λέει και τώρα να αλλάξετε ρότα πριν στουκάρετε στα βράχια.

Αφήστε όλους τους πολίτες να ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους και να κρατούν τα κουτάβια που θέλουν, χωρίς να περνάνε την Ιερά Εξέταση για να αποδείξουν ότι δεν είναι κακούργοι και απατεώνες και ότι τα σκυλιά τους κατάγονται από βασιλική γενιά.

Όλοι οι πολίτες της χώρας είναι και ερασιτέχνες εκτροφείς και έχουν τα ίδια δικαιώματα. Τα περί καθαροαιμίας και λοιπές πονηριές για να σιτίζονται επαγγελματίες εκτροφείς και κυνόφιλοι ξεχάστε τα. Μόνο ο λύκος είναι καθαρόαιμος.

Επιδοτείστε όποιον θέλει να στειρώσει το σκυλί του και όχι τους επαγγελματίες της ζωολατρίας.

Μαζέψτε τα αδέσποτα από τους δρόμους και ακολουθείστε την πρακτική όλων των κρατών του κόσμου για τη διαχείριση τους. Δεν υπάρχουν δεσποζόμενα αδέσποτα.

Τέλος μη ξεχνάτε ότι οι κυνηγοί έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες και δεν έχουμε κηρυχθεί ως χώρα που απαγορεύεται το κυνήγι. Η δε κυβέρνηση είναι όχι μόνο των αδέσποτων σκύλων, αλλά όλων των Ελλήνων. Και των κυνηγών. Αυτά λέει το Σύνταγμα.

Εκεί στην κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία ξυπνήστε. Σας κράζουν, δεν σας χειροκροτούν, σας φτύνουν, δεν βρέχει.

Διορθώστε το νομοσχέδιο πριν είναι αργά. Δεν σας φτάνει το ρεζιλίκι της διαβούλευσης, πρέπει να πέσουν και οι κατραπακιές από το Συμβούλιο της Επικρατείας;

Θα τις έχετε αφού επιμένετε να μη βάζετε μυαλό και όχι μόνο τις σφαλιάρες του ΣΤΕ. Έχει να πέσει μαύρο στις εκλογές που ο Πέτσας θα μοιάζει με τον Καζαμπούμπου.

Για τον έλεγχο DNA, δεν έχω να προσθέσω τίποτε. Είναι η ΚΩΜΩΔΙΑ του αιώνα. Ακριβοπληρωμένη μεν, αλλά όπως όλες οι καλές θεατρικές παραστάσεις, το καλό πράμα πρέπει να πληρώνεται. Τριακόσιοι πρωταγωνιστές θα παίξουν στη βουλή, πως θα αποζημιωθούν;

Le Chasseur


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ