Αρχική » Grid with Sidebar » Η μαχη των Κ.Σ. του Ν. Θεσσαλονικης

Η μαχη των Κ.Σ. του Ν. Θεσσαλονικης

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι του Νομού Θεσσαλονίκης (Κ.Σ. Αμπελοκήπων, Κ.Σ. Επανωμής, Κ.Σ. Λαγκαδά, Κ.Σ. Χαλάστρας, Κ.Σ. Σ. Σταυρού, Κ.Σ. Σοχού, και Κ.Σ. Ζαγκλιβερίου) αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε κατ’ αρχάς τους χιλιάδες κυνηγούς – μέλη μας που επέλεξαν τους Συλλόγους μας για να ανανεώσουν την κυνηγετική τους άδεια, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Καλωσορίζουμε επίσης και τα δεκάδες νέα μέλη που ξεκινούν την κυνηγετική τους διαδρομή φέτος.

Παράλληλα όμως οφείλουμε να επισημάνουμε ότι μόνο ενωμένοι, σαν μια πραγματική γροθιά, μπορούμε να συνεχίσουμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κυνήγι σήμερα. 

Δεν μπορούμε όμως να προσπεράσουμε την αντισυναδελφική συμπεριφορά του Κ.Σ. Θεσσαλονίκης, οποίος μη σεβόμενος τις αποφάσεις που από κοινού πήραν όλοι οι αναγνωρισμένοι Κυνηγετικού Σύλλογοι Μακεδονίας και Θράκης για καθορισμό ενιαίας τιμής άδειας θήρας (συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου), χρησιμοποιεί διαφημιστικά κόλπα “εκπτώσεων” κατά την έκδοση των αδειών, με αποτέλεσμα την προσέλκυση κυνηγών από τους γειτονικούς Συλλόγους και την αποδυνάμωση αυτών. Ενδεικτικό της αντισυναδελφικής συμπεριφοράς είναι και το γεγονός ότι ιδρύει λέσχες, ομίλους και παραρτήματα δίπλα στις έδρες των άλλων Κυνηγετικών Συλλόγων.

Φίλε κυνηγέ,

Ο συγκεκριμένος Σύλλογος για 4η συνεχή χρονιά αρνείται να καταβάλλει την πρόσθετη εισφορά των 5 ΕΥΡΩ υπέρ Ομοσπονδίας, στερώντας έτσι από το το σύνολο των κυνηγών, τη δυνατή φωνή και παρουσία που πρέπει να έχουν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων για τη συνέχιση του κυνηγίου (Βουλή, Υπουργεία, Δασικές Αρχές κ.λ.π.). Είναι ό μόνος από τους 63 Κυνηγετικούς Συλλόγους που δεν καταβάλλει πρόσθετη εισφορά υπέρ ομοσπονδίας παραβιάζοντας το καταστατικό και τις ομόφωνες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ) της οποίας είναι μέλος. Για το λόγο αυτό η ΚΟΜΑΘ έχει προσφύγει στα δικαστήρια καταθέτοντας εναντίον του αγωγή.

Επομένως η διαφημιζόμενη <<έκπτωση>>, που κάνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κατά την έκδοση αδειών θήρας στην ουσία δεν είναι έκπτωση, αλλά μη απόδοση της εισφοράς υπέρ Ομοσπονδίας. 

Μας προξενεί ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι ο ίδιος σύλλογος στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση συμφώνησε με την καταβολή της πρόσθετης εισφοράς, μπροστά σε όλους τους άλλους Συλλόγους της Μακεδονίας και Θράκης. Ίσως συμφώνησε … για να μην γίνει δυσάρεστος, γιατί ήταν υποψήφιοι και ζήτησαν την ψήφο μέλη του Δ.Σ. του Κ.Σ. Θεσσαλονίκης στις εκλογές της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης.

Με την πρόσθετη εισφορά των 5 ΕΥΡΩ που αρνείται να αποδώσει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλύπτεται :

  • η νομική υποστήριξη και οι προσφυγές σε κάθε άδικη απαγόρευση,
  • η ενίσχυση της θηροφύλαξης και η αντιμετώπιση της λαθροθηρίας,
  • το κόστος απασχόλησης επιστημονικού συνεργάτη – ειδικού θηραματολόγου στην υπηρεσία όλων των Κυνηγετικών Συλλόγων,
  • η σύνταξη μελετών για κάθε κυνηγετικό θέμα,
  • η τεκμηρίωση των κυνηγετικών θέσεων,
  • η σύνταξη μελετών ειδικά για τις απελευθερώσεις θηραμάτων,
  • η υλοποίηση δράσεων βελτίωσης βιοτόπων,
  • η παρακολούθηση των πληθυσμών των θηραμάτων,
  • η έκδοση του ΠΑΝΘΗΡΑ και άλλων ενημερωτικών εντύπων,
  • η προβολή του έργου των κυνηγετικών οργανώσεων

και πολλές άλλες δράσεις. Ναι όντως, όλα αυτά με 5 ευρώ. Δράσεις που απ’ ότι φαίνεται ο Κ.Σ. Θεσσαλονίκης δεν τις θεωρεί απαραίτητες. Είναι δυνατόν;

Πρέπει να σας ενημερώσουμε πως έγινε ειδική συνάντηση όλων των Συλλόγων του Νομού Θεσσαλονίκης και ο Κ.Σ. Θεσσαλονίκης απουσίαζε επιδεικτικά! Η συνάντηση έγινε για τον συντονισμό ενεργειών ενόψει της νέας χρονιάς και τον καθορισμό ενιαίας τιμής άδειας θήρας, αλλά απουσίαζε ο Κ.Σ. Θεσσαλονίκης απαξιώνοντας μας όλους.

Εμείς οι υπόλοιποι Σύλλογοι του Νομού Θεσσαλονίκης τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, διακινδυνεύοντας να χάσουμε άδειες, γιατί πιστεύουμε στην ενότητα του κυνηγετικού κόσμου και στη δύναμη που έχουμε για να προχωρήσουμε θετικά μπροστά.

Φίλε κυνηγέ,

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε για το καλό του κυνηγιού. Οφείλουμε όμως να σε ενημερώσουμε, καθώς μόνο ενωμένοι και μακριά από τέτοιες καταδικαστέες πρακτικές μπορούμε να νικήσουμε

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ