Αρχική » Grid with Sidebar » Η οπλοφοβια στην Ελλαδα

Η οπλοφοβια στην Ελλαδα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Αφορμή για το κείμενο αυτό αποτελεί η οπλοφοβία, η δαιμονοποίηση του όπλου στην Ελλάδα. 

 

Παρά την μεγάλη κυνηγετική παράδοση στην χώρας μας το όπλο σε ορισμένους κύκλους θεωρείται επικίνδυνο, μιαρό, όργανο παραβατικότητας, δολοφονικό μέσο ενώ ο κάτοχος στιγματίζεται.

 

Δυστυχώς στην Ελλάδα την δήθεν κουλτούρας και της υποκρισίας έχει επικρατήσει ένας παραλογισμός. 

 

Το όπλο δεν χωράει στην Δημοκρατία υποστηρίζουν ορισμένοι και φθάσαμε στο σημείο να δαιμονοποιείται η κατοχή όπλου. 

 

Ας χωρίσουμε σε τρεις  κατηγορίες του έλληνες.

  • Σε αυτούς που κατέχουν νόμιμα κυνηγετικά όπλα. 
  • Σε αυτούς που κατέχουν νόμιμα κυνηγετικά όπλα αλλά και παράνομα    
  • Σε αυτούς που κατέχουν μόνο παράνομα κυνηγετικά όπλα. 

Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι υπάρχουν 450 χιλιάδες αδήλωτα όπλα. 

 

Σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχει και ένα όπλο και επειδή πριν 10 χρόνια δεν ήταν απαραίτητη η δήλωση αγοράς κυνηγητικού όπλου πολλοί συμπολίτες μας κατέχουν παράνομα με βάση τον νόμο κυνηγητικά όπλα. 

 

Αναφερόμαστε στα όπλα με αφορμή π.χ. Ruger και Gold που βρέθηκαν στο σπίτι του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χ. Παππά. Οι περισσότεροι συνάδελφοι δημοσιογράφοι έσπευσαν να αναφέρουν ότι τα ευρήματα είναι συντριπτικά.

 

Δεν θα αναφερθούμε στα στοιχεία για τους Ναζί και τον Χίτλερ αλλά στην οπλοκατοχή.  Η οπλοκατοχή στην Ελλάδα είναι γενικευμένη.

 

Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα η οπλοφοβία δεν επιτρέπει την χρήση ραβδωτών όπλων και περιορίζεται μόνο στα λειόκανα ενώ είναι απαγορευτική η χρήση περιστρόφων ή πιστολιών καθώς εντάσσονται στα ραβδωτά.  Δυστυχώς στην Ελλάδα κυριάρχησαν λανθασμένες αντιλήψεις που στιγμάτισαν το όπλο.

 

Το παράδοξο όμως είναι ότι χώρες όπως ΗΠΑ, Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιαπωνία, Ρωσία έχουν μείνει στην ιστορία για τις κατασκευές πραγματικών κοσμημάτων κυνηγητικών όπλων και ραβδωτών. 

 

Στις ΗΠΑ Browning, Winchester, Remington, στην Ιταλία Berretta, Perrazi, Benelli, στο Βέλγιο Browning, στην Γερμανία τα Merkel, στην Γαλλία τα Verney carron, στην Βρετανία τα Holland and Holland και Boss, στην Ιαπωνία τα Miroku και Sakaba και στην Ρωσία Baikal, Vostok κ.α. 

 

Οι χώρες αυτές λοιπόν έχουν παράξει τέχνη στα όπλα. 

 

Ακόμη και στην γειτονική Τουρκία το εργοστάσιο της Hulgu κατασκευάζει ευρωπαϊκών προδιαγραφών όπλα. 

 

Η οπλοκατοχή στην Ελλάδα, δεν πρέπει να δαιμονοποιείται. 

 

Ο κάτοχος όπλου δεν πρέπει να θεωρείται φασίστας ή να δαιμονοποιείται.

 

Το όπλο είναι κόσμημα, τέχνη.

 

Να αναλογιστείτε μάλιστα ότι οι μεγαλύτεροι συλλέκτες όπλων είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη και με σπουδαίες επιστημονικές γνώσεις ο καθένας στο αντικείμενο του. 

 

Η Ελλάδα πρέπει να απελευθερωθεί από την κυρίαρχη προκατάληψη για το όπλο να θεσπίσει ένα ευέλικτο μηχανισμό αγοραπωλησίας και να επιτρέψει την οπλοκατοχή. 

 

Πηγή : www.bankingnews.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ