Αρχική » Grid with Sidebar » Η.Π.Α : Φρικτός θάνατος 40χρονου μετά από επίθεση από αρκούδα

Η.Π.Α : Φρικτός θάνατος 40χρονου μετά από επίθεση από αρκούδα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Οι φονικές επιθέσεις αρκούδων σε ανθρώπους είναι σχετικά σπάνιες, ωστόσο έχουν αηξηθεί τον τελευταίο καιρό στη συγκεκριμένη περιοχή.

SVESTONOF

Ένας 40χρονος ξεναγός στη Μοντάνα βρήκε φρικτό θάνατο μετά από επίθεση μεγάλης αρκούδας γκρίζλι, λίγο έξω από το εθνικό πάρκο του Γέλοουστοουν.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, η αρκούδα κατά πάσα πιθανότητα προσπαθούσε να υπερασπιστεί τη λεία της, ένα κουφάρι άλκης.

Ο 40χρονος Τσαρλς Μοκ ψάρευε μόνος του σε ποτάμι της δασικής περιοχής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο σερίφη της κομητείας Γκάλατιν.

Από την επίθεση, ο Μοκ υπέστη σοβαρά τραύματα στο κρανίο και το πρόσωπο, ωστόσο κατάφερε να καλέσει σε βοήθεια και εντοπίστηκε ζωντανός από τους διασώστες μετά από 50 λεπτά αναζήτησης.

Μια επένδυση στην Amazon ύψους 250 € θα μπορούσε να σας αποφέρει έναν επιπλέον μισθό.

Υπέκυψε στα τραύματά του δύο ημέρες μετά την επίθεση.

Η αρσενική αρκούδα βάρους τουλάχιστον 190 κιλών, εντοπίστηκε και θανατώθηκε ενώ, σύμφωνα με αξιωματούχο της περιοχής, περίπου 45 μέτρα από το σημείο της επίθεσης βρέθηκε και το πτώμα της άλκης.

Το Γέλοουστοουν που εκτείνεται στις πολιτείες Μοντάνα, Άινταχο και Γουαϊόμινγκ φιλοξενεί πάνω από 700 αρκούδες.

Οι φονικές επιθέσεις σε ανθρώπους είναι σχετικά σπάνιες, ωστόσο έχουν αηξηθεί τον τελευταίο καιρό, λόγω της αύξησης του πληθυσμού των γκρίζλι, αλλά και τη μεταφορά περισσότερων ανθρώπων πιο κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον.

Από το 2010, οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις από γκρίζλι.

Το συγκεκριμένο είδος αρκούδας θεωρείται απειλούμενο και προστατεύεται από τις ομοσπονδιακές αρχές από το 1975.

Πηγή :https://sputniknews.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ