Αρχική » Grid with Sidebar » Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στα Γρεβενά

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στα Γρεβενά

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Τρίτη 07/09/21 στο Παλαιοχώρι Γρεβενών στην περιοχή Γκόλνα κατά την διάρκεια άοπλης εκπαιδευτικής εξόδου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Κωνσταντίνο Σουλιώτη να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Τζένη 5.5 χρονών, ημίαιμο Τσακάλ την οποία έβγαλε ο Θανάσης μαζί με τον φίλο του Γιάννη Σακελλαρίου μαζί με άλλα 3 σκυλιά, για ξεμούδιασμα και τρέξιμο το πρωινό της Τρίτης 07/09/21 στην ευρύτερη περιοχή της Γκόλνας.

Τα 4 σκυλιά είχαν σηκώσει ένα λαγό ενώ ο Θανάσης και ο Γιάννης παρακολουθούσαν από κάποια απόσταση την εξέλιξη της καταδίωξης. Γύρω στις 09.00 είδαν στο Gps τα 3 σκυλιά να επιστρέφουν από την καταδίωξη ενώ το τέταρτο, δηλαδή η Τζένη φαίνονταν ως ακίνητη στα 640 μέτρα μακριά του. Αμέσως κατάλαβαν ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξαν τις φωνές, ενώ παράλληλα άρχισαν να τρέχουν προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Στην διαδρομή έπιασαν ένα χρονιάρικο κουτάβι δαγκωμένο σε διάφορα σημεία του σώματος του. Φτάνοντας στο σημείο έπειτα από 30′ εξαιτίας του δύσβατου εδάφους, με φρίκη αντίκρισαν το κατασπαραγμένο σώμα της άτυχης σκυλίτσας.

Ο Γιάννης σχολιάζει : ” Η Τζένη δεν είναι το πρώτο σκυλί που χάνουμε από λύκους !!! Πριν 3 μήνες, στις 05/06/21 στο Δουβλατάνι του Παλαμά στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου οι λύκοι έφαγαν μια σκύλα του πατέρα μου, ένα Γιούρα 4 χρονών και το ίδιο κακό έχει συμβεί σε πάρα πολλούς συνάδερφους σε πολλές και διαφορετικές περιοχές !!! Πλέον δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε ή έστω να λύσουμε τα σκυλιά μας να τρέξουν με ασφάλεια γιατί παντού υπάρχουν λύκοι !!! Μετά από κάθε επίθεση αλλάζουμε περιοχή, αλλά να που και πάλι στο ίδιο έργο θεατές !!! Παντού υπάρχουν λύκοι που τρώνε σκυλιά.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ