Αρχική » Grid with Sidebar » Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στην Κορέστεια Καστοριάς

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στην Κορέστεια Καστοριάς

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε την Τετάρτη 10/11/2021 στην περιοχή Χάνι Μπερίκι στην Κορέστεια της Καστοριάς σε κυνήγι λαγού. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Απόστολο Τζιώτζη να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Μπρούνο 8 ετών Γκριφόν, τον οποίο έβγαλε ο Αποστόλης το πρωί της Τετάρτης 10/11/2021 στην Κορέστεια της Καστοριάς για κυνήγι λαγού, μαζί με άλλο ένα σκυλί.

Τα 2 σκυλιά είχαν σηκώσει λαγό και ενώ ήταν σε φάση δίωξης, ο Αποστόλης είδε στο Gps την νεαρή σκυλίτσα να επιστρέφει τρομοκρατημένη ενώ ο Μπρούνο φαίνονταν στο Gps ως ακίνητος στα 800 μέτρα μακριά του. Κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ειδοποίησε τους άλλους δυο της παρέας, ενώ παράλληλα άρχισαν να τρέχουν όλοι προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Όταν έπειτα από 20΄ έφτασε στο σημείο, αντίκρισε τον αγαπημένο του Μπρούνο στην κατάσταση που φαίνεται στην φωτογραφία.

Ο Απόστολος σχολιάζει : ” Σοκαρίστηκα από το θέαμα, τον Μπρούνο μου τον είχα αναστήσει από τόσο δα κουταβάκι με το μπιμπερό και για 8 ολόκληρα χρόνια είμασταν αχώριστοι και σαν να μην έφτανε αυτό που είδα και πέρασα το πρωί, έπειτα που γύρισα στο σπίτι ξαναέζησα την φρίκη για δεύτερη φορά, αφού υπήρχε ηχητικό της επίθεσης από τα gps tracker που έχω, τα οποία γράφουν ήχους ανά 2 λεπτά, για λίγο διάστημα, περίπου 20-30 δευτερόλεπτα. Ηχητικό από την ώρα που όρμησαν οι λύκοι, εκεί χώρισαν τα σκυλιά και γλίτωσε η μικρή. Αυτό ήταν η αρχή του κακού, δεν την άρπαξαν καλά την σκυλίτσα και ακολούθησαν τον μεγαλύτερο που έκανε κυνηγώντας την ανηφόρα.

Αυτό ήταν το πόρισμα που έβγαλα βάση ήχων – πορείας.

Ο Μπρούνο είναι το ΤΡΙΤΟ σκυλί που χάνουμε από τους λύκους, πριν 3 χρόνια μου έφαγαν το πρώτο και πέρσι μου έφαγαν άλλο ένα, εκείνα δεν τα βρήκα ποτέ γιατί δεν είχαν gps.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ