Αρχική » Grid with Sidebar » Θηλυκός λαγός «υποδέχεται» τους μνηστήρες με…μπουνιές…VIDEO

Θηλυκός λαγός «υποδέχεται» τους μνηστήρες με…μπουνιές…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Γενικά μιλώντας, ο λαγός (δικαιολογημένα) δεν θεωρείται από τα πιο μαχητικά πλάσματα τα οποία συναντά κανείς στη φύση, και αυτό έχει περάσει τόσο στις αντιλήψεις του λαού από παλιά («έγινε λαγός»), όσο και στην ποπ κουλτούρα (εξαιρείται σίγουρα αυτός).
 
Βεβαίως, κάποιες φορές, ως γνωστόν, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις- και μια από αυτές εμφανίζεται σε βίντεο που ανέβασε στην ιστοσελίδα του το National Geographic, από το Εθνικό Πάρκο Cairngorn στη Σκωτία, όπου ένας θηλυκός λαγός φαίνεται να έχει…σοβαρές αμφιβολίες όσον αφορά στις «πονηρές» προθέσεις αρσενικών που πλησιάζουν για να ζευγαρώσουν.
 
Όπως αναφέρει το National Geographic, αν και η «τελετουργία» της «μάχης» για να κερδηθεί το δικαίωμα στο ζευγάρωμα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στη φύση- αλλά στην περίπτωση του συγκεκριμένου είδους βουνίσιου λαγού, είναι κάπως διαφορετικό, καθώς δεν μάχονται μεταξύ τους αρσενικά για να κερδίσουν το θηλυκό, αλλά τα αρσενικά «παίζουν μποξ» με τα θηλυκά: Το θηλυκό «παλεύει» με το κάθε αρσενικό ξεχωριστά: Εάν είναι πολύ νωρίς για ζευγάρωμα, θα τους διώξει με τις…μπουνιές.
 
Εναλλακτικά, δοκιμάζει μέσω της μάχης τη δύναμή τους και επιλέγει για ζευγάρωμα αυτόν που βρήκε επαρκώς δυνατό για ταίρι.
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ