Αρχική » Grid with Sidebar » Ιρλανδικά Σέττερ : Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2018

Ιρλανδικά Σέττερ : Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2018

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στις 16,17 και 18 Μαρτίου το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ιρλανδικού σέττερ στην Γαλλία στην περιοχή MONCETZ-LONGEVAS, κοντά στην πόλη CHALON EN-CHAPAGNE περίπου διακόσια χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού. Το Γαλλικό και το Ελβετικό Irish Setter Club ήταν οι διοργανωτές, αφενός το πρώτο στις 16 Μαρτίου διοργάνωσε τους αγώνες CACIT και αφετέρου το δεύτερο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άνοιξης σε πεδινή πέρδικα. 
 
 
Τα σκυλιά πάρα πολλά και σε πολύ υψηλό επίπεδο, οι συμμετοχές και για τις τρεις ημέρες ήταν 178, και οι αγώνες ήταν σε ζευγάρια, σόλο, ντέρμπυ μέχρι ενός έτους και ντέρμπυ μέχρι δύο ετών. Οι συμμετοχές και οι παρευρισκόμενοι ήταν σχεδόν από όλοι την Ευρώπη και συγκεκριμένα από Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ουκρανία, Δανία, Φιλανδία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ελλάδα και Αργεντινή. Στα δείπνα που έγιναν όλες τις μέρες ήταν η γιορτή τις κυνοφιλίας, το κλίμα ήταν πάρα πολύ ζεστό, όλοι ήρθαμε πολύ κοντά, ανταλλάξαμε απόψεις τόσο για τα σκυλιά μας όσο και για το κυνήγι στις χώρες μας.
 
 
Το Ιρλανδικό σέττερ είναι ένας σκύλος παρεξηγημένος στην χώρα μας γιατί τον έχουμε  καταδικάσει για την ομορφιά του, όμως όλη η Δυτική Ευρώπη και η Σκανδιναβία κυνηγά παθιασμένα με αυτή την φυλή και το εργασιακό επίπεδο των σκύλων τους είναι στο κορυφαίο επίπεδο.
Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχτηκε ο σκύλος KOCIS BMZ, ιδιοκτήτης, κυναγωγός και εκτροφέας ο Giacommo Bonato από την Ιταλία, αναπληρωτής πρωταθλητής αναδέχθηκε ο γιος του SUNNY BMZ, με ιδιοκτήτη, κυναγωγό και εκτροφέα τον ίδιο.
 
 
Η εμπειρία μου αυτή ήταν ανεπανάληπτη, το Ιρλανδικο σέττερ είναι σκύλος ΚΥΝΗΓΟΣ. Εύχομαι περισσότεροι κυνηγοί στην χώρα μας να το αγαπήσουν και να το αναζητήσουν. Ο ΟΚΑΔΕ και το Διοικητικό του Συμβούλιο προσπαθούν να το αναδείξουν, και επιτέλους έπειτα απο ενέργειες του νυν προέδρου κου Δ. Γκουζούνα η χώρα μας έγινε μέλος του Διεθνές κλαμπ του Ιρλανδικού σέττερ, και είχα την τιμή να παρευρεθώ εκεί και αφενός να μεταφέρω στους παρευρισκόμενους τις ανησυχίες και τις προσπάθειες που κάνει το Δ.Σ. του ΟΚΑΔΕ για την ανάδειξη της φυλής στην χώρα μας και αφετέρου να γίνω κοινωνός των προσπαθειών των άλλων χωρών.
 
 
Το ταξίδι ξεκίνησε εύχομαι να είναι μακρύ και να έχει πολλές όμορφες διαδρομές  μέχρι τον τελικό προορισμό την Ιθάκη!!!
 
Χρήστος Φαλτσέτας για το iHunt.gr
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ