Αρχική » Grid with Sidebar » Και οι αλεπούδες πίσω από το μειωμένο θήραμα στην Κύπρο

Και οι αλεπούδες πίσω από το μειωμένο θήραμα στην Κύπρο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Σημαντικό είναι το πρόβλημα του πληθυσμού της αλεπούς στην Κύπρο, σύμφωνα με το Ταμείο Θήρας.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Ταμείου Θήρας, Πέτρο Αναγιωτό, «είναι πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός των αλεπούδων είναι ιδιαίτερα αυξημένος ενώ σε κάποιες περιοχές ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος από αυτού του θηράματος που δεν είναι φυσιολογικό, κυρίως πεδινές και κτηνοτροφικές περιοχές ή περιοχές που απορρίπτονται σκουπίδια».
 
Εξήγησε ότι η Υπηρεσία έχει κάποια εργαλεία στα χέρια της μέσω της σχετικής νομοθεσίας, όπου μπορεί να παρέμβει και να μειώσει τους πληθυσμούς αλλά δεν είναι κάτι απλό, δεν είναι μαθηματικά.
 
Ο λόγος αυτής της αύξησης σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Ταμείου Θήρας οφείλεται στο ευρύ φάσμα της τροφής που έχει το συγκεκριμένα είδος. Οι περιοχές που αναφέρθηκαν πιο πάνω βοηθούν το είδος να κρατάει τα επίπεδα πληθυσμού του πολύ υψηλά.
 
Μάλιστα ανέφερε ότι η Υπηρεσία έχει την εξουσία να αφαιρέσει κάποιους πληθυσμούς, να παγιδεύσει κάποιες αλεπούδες ώστε να αποφεύγονται αυτά τα προβλήματα. Επεσήμανε ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχει γίνει. Αυτό έχει γίνει ειδικά σε περιπτώσεις προβλημάτων σε κτηνοτροφικές μονάδες.
 
Πηγή : SIGMALIVE.COM

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ