Αρχική » Grid with Sidebar » Κακοκαιρία: Απίστευτες εικόνες – Ανεμοστρόβιλος σάρωσε το Νέο Ηράκλειο

Κακοκαιρία: Απίστευτες εικόνες – Ανεμοστρόβιλος σάρωσε το Νέο Ηράκλειο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Συνολικά 148 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Μοσχάτο και Αιγάλεω, κατά τη διάρκεια των σφοδρών καιρικών φαινομένων. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι περισσότερες κλήσεις δεν αφορούσαν στην άντληση υδάτων αλλά στην κοπή δέντρων, ενδεικτικό των ανέμων που επικρατούσαν στις περιοχές αυτές.

SVESTONOF

Συγκεκριμένα από τις 148 κλήσεις, οι 103 ήταν για κοπές δέντρων, οι 27 για αντλήσεις υδάτων και οι 18 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στο Νέο Ηράκλειο στις 4.30, πρωί Τρίτης, ανεμοστρόβιλος προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές. Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το ethnos.gr από την οδό Μαρίνου Αντύπα. Ο ανεμοστρόβιλος «ξήλωσε» δέντρα με τεράστιες ρίζες, έσπασε πεζοδρόμια, ενώ έκλεισαν δρόμοι. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί πολιτών, καθώς εκείνη την ώρα δεν κυκλοφορούσαν πεζοί και αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι σε εφαρμογή παραμένει το επιχειρησιακό σχέδιο της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών και άλλων φαινομένων.


Σύντομο αλλά έντονο το πέρασμα από την Αττική

Όπως προαναφέρθηκε η κακοκαιρία μπορεί να ήταν μικρής διάρκειας, όμως ήταν πολύ δυνατή και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην Αττική. Η ευρύτερη περιοχή είχε και διακοπή ρεύματος για περίπου μισή ώρα. Η βροχή προκάλεσε και προβλήματα στην κυκλοφορία από νωρίς με συσσώρευση υδάτων στην Αμφιθέα, στη Μεσογείων, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στην Ιερά Οδό και στην οδό Πειραιώς, ενώ πλημμύρισαν δρόμοι και γύρω από το Εφετείο, όπου σήμερα συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Πτώση δέντρου στις γραμμές του Ηλεκτρικού μεταξύ των σταθμών Ειρήνη και Νέο Ηράκλειο

Προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τον Ηλεκτρικό έχει δημιουργήσει η πρωινή κακοκαιρία στην Αττική, λόγω πτώσης δέντρου σε σημείο ανάμεσα στους σταθμούς Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου. Αυτήν την ώρα τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Κηφισιά μέχρι Ειρήνη και από Νέα Ιωνία μέχρι Πειραιά. Στο σημείο ήδη βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβετικής Υπηρεσίας.

Πλημμύρες σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά

Το πέρασμα της κακοκαιρίας από το Ιόνιο άφησε πλημμύρες σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά, ενώ περισσότεροι από 10.000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου το βράδυ της Δευτέρας. Τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια.

Υδροστρόβιλος στην Ποτίδαια

Η κακοκαιρία έδειξε τα «δόντια» της και στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στην Ποτίδαια Χαλκιδικής καταγράφηκε εντυπωσιακός υδροστρόβιλος που αναστάτωσε τους κατοίκους. Ωστόσο, δεν πρόκειται για πρωτοφανές φαινόμενο, καθώς ο ορεινός όγκος του Ολύμπου προκαλεί σχετικά τακτικά ανάλογα φαινόμενα.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για σήμερα
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 8 και στο Θρακικό πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Aπό 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι και τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και από τις προμεσημβρινές ώρες δυτικοί 5 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι και τις πρωινές ώρες, στη συνέχεια όμως θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 8 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως μέχρι και τις πρωινές ώρες. Στη συνέχεια σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή : ΕΘΝΟΣ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ