Αρχική » Grid with Sidebar » Καλυβιέρηδες Δέλτα Έβρου στο Υπουργείο: “τους εξηγήσαμε τα δεδομένα στο χάρτη”

Καλυβιέρηδες Δέλτα Έβρου στο Υπουργείο: “τους εξηγήσαμε τα δεδομένα στο χάρτη”

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Οι κυνηγοί έβγαλαν τις γαλότσες και φόρεσαν πουκάμισα για την επίτευξη της πολυπόθητης νομιμοποίησης των καταλλυμάτων
 
Το Σύλλογο “Αινήσιο Δέλτα Έβρου” υποδέχθηκε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα ο Γ. Γ. Κωνσταντίνος Αραβώσης.
 
Τα μέλη του Συλλόγου συναντήθηκαν με τον Γενικό αναφορικά με το καθεστώς το οποίο διέπη τις καλύβες στο Δέλτα του Έβρου, με παρέμβαση του Βουλευτή Έβρου ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη.
 
Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει λάβει διαχρονικές διαστάσεις, με τους κατοίκους να καταβάλλουν προσπάθειες για την νομιμοποίηση των κατοικιών υπό την σκέπη πολλών και διαφορετικών κυβερνήσεων.
 
Η παραμονή τους στο Δέλτα έχει λάβει παράταση έως ότου εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα που θα επιλύει οριστικά το ζήτημα.
 
“Του εξηγήσαμε αναλυτικά στο χάρτη. Του δείξαμε τις καλύβες, την Ελλάδα και την Τουρκία και του είπαμε με τι ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά. Μας είπε ότι θα προσπαθήσει να επισπεύσει την έκδοση του ΠΔ κι ότι θα πιέσουν να ολοκληρωθεί σε 7-8 μήνες η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που απαιτείται”, δηλώνει ο Αθανάσιος Καμηλάρης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου.
 
Υπενθυμίζεται πως τα μέλη του Συλλόγου έχουν στο παρελθόν εκφράσει την επιθυμία να υπάγονται υπό το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για λόγους εθνικής ασφάλειας και εξαιτίας του ότι η πλειοψηφία των κατοίκων στις καλύβες ανήκουν στην Εθνοφυλακή.
 
“Σχεδιάζουμε και μια συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Πρέπει να θέσουμε το ζήτημά μας και στο Νίκο Παναγιωτόπουλο και να δούμε από εκεί και πέρα”, καταλήγει ο Αθ.Καμηλάρης.
 
Μαρίνα Κριτού 
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ