Αρχική » Grid with Sidebar » Καντε καπνιστα τα κυνηγια σας για γευση και συντηρηση

Καντε καπνιστα τα κυνηγια σας για γευση και συντηρηση

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
 
Το κάπνισμα του κρέατος και των ψαριών μπορεί να προσδώσει  μερικά εξαιρετικά γευστικά αποτελέσματα, και αυτό μπορεί να γίνει χωρίς πολύ κόπο με τις σύγχρονες ανέσεις. Το κάπνισμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τη ξήρανση για να αποθηκεύσετε και να διατηρήσει τα κρέατα και τα ψάρια σας, και όλα αυτά χωρίς την ανάγκη ηλεκτρικής ενέργειας ή ειδικού εξοπλισμού. 
 
Υπάρχουν δύο παραδοσιακοί τρόποι για να καπνίσετε ψάρια και άλλα τρόφιμα: το ζεστό και το κρύο κάπνισμα. Και οι δύο τρόποι μπορούν να πραγματοποιηθούν με τα ίδια κρέατα και την ίδια συσκευή καπνίσματος, η μόνη διαφορά είναι  η ποσότητα της θερμότητας που χρησιμοποιείται. 
 
Ζεστό κάπνισμα
 
Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει ένα κλειστό κουτί για να κρατάει τον καπνό και τη θερμότητα από τον καπνό που παράγουν τα υλικά σας. Τα φαγητά μαγειρεύονται από αυτή τη θερμότητα, και διαπνέονται από μια καπνιστή γεύση. Τα ψάρια που παρασκευάζονται με τον τρόπο αυτό μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και μία εβδομάδα σε θερμοκρασία δωματίου. Τα κόκκινα κρέατα, τα λευκά κρέατα και τα πουλερικά  θα πρέπει να καταναλωθούν την ίδια μέρα ή την επόμενη ημέρα, το αργότερο. 
 
Κρύο κάπνισμα
 
Το κρύο κάπνισμα γίνεται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ο στόχος αυτής της μεθόδου είναι η μακροχρόνια αποθήκευση, η οποία απαιτεί περισσότερο χρόνο για τη  διαδικασία ξήρανσης από τη διαδικασία μαγειρέματος. Δεν θα πρέπει να είναι αρκετά καυτή η θερμοκρασία στη συσκευή καπνίσματος  για να μαγειρέψετε  πραγματικά το κρέας ή το ψάρι. Θερμοκρασίες κάτω από 100 βαθμούς Fahrenheit είναι απαραίτητες,  κάτω από 80 ιδανικές.
 
Όπως και με το ζεστό κάπνισμα, το κρύο κάπνισμα μπορεί να γίνει σε ένα κουτί ή σε ένα υπόστεγο. Μπορεί επίσης να γίνει σε ανοικτό χώρο, τοποθετώντας το κρέας ή το ψάρι κατάντη ενός καπνιστού σωρού από κάρβουνα. Διατηρήστε το κάπνισμα και τη ξήρανση του αέρα για μια ολόκληρη μέρα. Αν το κρέας γίνει σχεδόν εύθραυστο, τότε είναι έτοιμο. Αν έχει υγρασία θα το φέρετε μέσα τη νύχτα και θα το καπνίσετε και  δεύτερη ημέρα. 
 
Κάπνισμα με Ξυλοτεμαχίδια 
 
Η πηγή θερμότητας είναι σημαντική για το κάπνισμα, αλλά οι τα ξυλοτεμαχίδια  αποτελούν το πιο ζωτικό μέρος της επιχείρησης. Οι σύγχρονες συσκευές καπνίσματος αποτελούνται συνήθως από  μια
κατσαρόλα με βρεγμένα ξυλάκια που κάθονται πάνω σε ένα ζεστό πιάτο (φορητός ηλεκτρικός καυστήρας). Οι πιο παραδοσιακές μέθοδοι (δηλαδή χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα) γίνονται με μια κατσαρόλα με αναμμένα κάρβουνα από σκληρό ξύλο και υγρά πριονίδια που διασκορπίζονται από πάνω τους. 
 
Υπάρχει ένας αριθμός δένδρων των οποίων το ξύλο προσδίδει μια ωραία γεύση στο κρέας. Μάθετε ποια από αυτά είναι τοπικά άφθονα στην περιοχή σας και ψιλοκόψτε κάποια ξυλάκια με ένα τσεκούρι ή μαχαίρι. 
 
– Το ξύλο μηλιάς από έναν τοπικό οπωρώνα δίνει  ένα μεγάλο, γλυκό καπνό ιδανικό για τα πουλερικά και το χοιρινό κρέας. 
– Το ξύλο λευκής καρυδιάς (Hickory) παρέχει μια πλούσια, έντονη γεύση και κάνει για ζεστά, μακράς  καύσης κάρβουνα. 
– Τα ροκανίδια σφενδάμου (Maple) ροκανίδια είναι εξαιρετικά  για το κάπνισμα τυριών. 
– Το Mesquite,  ακανθώδες θάμνος που φύεται στις νότιες ΗΠΑ, είναι ένας πολυπόθητος παραγωγός καπνού με μια γήινη γεύση. 
– Η φλαμουριά κάνει μια ελαφριά γεύση καπνού που είναι ιδανική για τα ψάρια και τα πουλερικά. 
– Ο καπνός από ξύλο βελανιδιάς έχει ένα βαρύ άρωμα. Ο κόκκινος δρυς είναι καλός στα παϊδάκια και το χοιρινό κρέας, ενώ η λευκή δρυς μετατρέπεται σε πιο μακράς καύσης κάρβουνα. 
 
Απλά σιγουρευτείτε και αποφύγετε  τυχόν τοξικά δέντρα. Έχετε κάποιο αγαπημένο ξύλο; Ας ακούσουμε γι ‘αυτό στα σχόλια.
 
Απόδοση στα Ελληνικά ihunt.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ