Αρχική » Grid with Sidebar » ΚΟΜΑΘ : Απαράδεκτες οι αντικυνηγετικές δηλώσεις του Βουλευτή κ. Χήτα της “Ελληνικής Λύσης”

ΚΟΜΑΘ : Απαράδεκτες οι αντικυνηγετικές δηλώσεις του Βουλευτή κ. Χήτα της “Ελληνικής Λύσης”

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΚΟΜΑΘ

SVESTONOF

Προς: Πρόεδρο του κόμματος «Ελληνική Λύση» κ. Βελόπουλο Κυριάκο

Κοινοποίηση: Βουλευτή Β΄Θεσσαλονίκης του κόμματος «Ελληνική Λύση», κ. Χήτα Κωνσταντίνο

Αξιότιμε κύριε Προεδρε,

Την Τετάρτη 8/9/2021 συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να συζητήσει το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.
Στη συζήτηση τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων ο συνάδελφός σας, κ. Χήτας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης.
Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, στα λίγα λεπτά που μίλησε, κατάφερε να προσβάλλει συλλήβδην τους κυνηγούς ως εγκληματίες και αδιάφορους που πετάνε τα κουτάβια τους στο δρόμο επειδή «δε μυρίζουνε».
Συγκεκριμένα ο κ. Χήτας δήλωσε:

«Όλα αυτά έχουν πολιτικό κόστος..κυνηγοί… αυτά…ξέρω τι λέω…”(στο 1:29:29 στο σχετικό βίντεο).
“Καλώς αυστηροποιήσαμε τις ποινές και μη σας πω πως πρέπει να τις αυστηροποιήσουμε ακόμη περισσότερο.” (στο 1:33:39 στο σχετικό βίντεο)
“Δε μπορούμε να χαιδεύουμε ολο τον κόσμο. Μια χαρά είναι οι κυνηγοί. Αλλά όταν καλούμαστε κάθε τρεις και λίγο να μαζεύυμε από το δρόμο Γκεκάκια, Γκέκας, γνήσια ράτσα Ελληνική κύριε Πέτσα ..γιατί; Γιατί το καυμένο το γκεκάκι από τα εφτά που γέννησε η μάνα, τα δύο δε μυρίζουν καλά…το πετάμε..στο δρόμο…τρέξε Πέτσα να το μαζέψεις..τρέξε Χήτα, τρέξε Πιπιλή βραδιάτικα..ή να σε παίρνουν τηλέφωνο…”(στο 1:34:25 στο σχετικό βίντεο)

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως με νόμο του 2020, της σημερινής Κυβέρνησης, οι ποινές για κακοποίηση ζώου συντροφιάς είναι αυστηρότερες σε σχέση με την κακοποίηση ανθρώπων.

Αλήθεια κύριε Πρόεδρε, γιατί τόση στοχοποίηση των 180.000 πολιτών κυνηγών της χώρας από τον κ. Χήτα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης, και οι 40.000 πολίτες κυνηγοί της Μακεδονίας και Θράκης, αισθάνονται απογοητευμένοι και δυστυχώς πιστεύουν ότι και η Ελληνική Λύση, μαζί με την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, μας αντιμετωπίζει σαν πολίτες δεύτερης διαλογής.

Για ενημέρωσή σας σας κοινοποιούμε την απάντηση του ΔΙΚΕΠΑΖ σε σχετικό ερώτημα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στην οποία αναφέρεται πως μόλις το 2% των 40.000 σκυλιών που έχουν περιθάλψει είχε κυνηγετικό φαινότυπο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ήταν κυνηγόσκυλα ή πως εγκαταλείφθηκαν από κυνηγούς.

Σχετικό Υλικό: Το βίντεο της σχετικής συζήτησης για τα ζώα συντροφιάς στη Βουλή στις 8/9/2021


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ