Αρχική iHunt.gr Κράζουν τη βρετανική βασιλική οικογένεια γιατί έστειλε τον 5χρονο Τζορτζ για κυνήγι

Κράζουν τη βρετανική βασιλική οικογένεια γιατί έστειλε τον 5χρονο Τζορτζ για κυνήγι

από iHunt Team
princegeorge

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ο πρίγκιπας Τζορτζ έκανε την παρθενική του εμφάνιση παρακολουθώντας το πρώτο του κυνήγι, την ώρα που ο πρίγκιπας Χάρι δεν έχει πάει ακόμη, τουλάχιστον για φέτος, στο κτήμα της γιαγιάς του. Μήπως τελικά η Μέγκαν του έχει απαγορεύσει το κυνήγι, λόγω της αγάπης της για τα ζώα;
 
Ως 11χρονος, ο πρίγκιπας Κάρολος είχε γράψει μια επιστολή προς τον «επίτιμο παππού του» Έρλ Μαουντμπάτεν, για την αγάπη του για τα αιμοβόρα αθλήματα.
 
«Διασκέδασα πολύ στο κυνήγι πρόσφατα» είχε γράψει τότε. «Χθες έπιασα 23 φασιανούς και σήμερα άλλους 10 και μία πέρδικα και έναν λαγό».
 
Μέχρι τότε βέβαια, είχε εξασκηθεί πολύ και είχε γίνει ένας δεινός κυνηγός. Από την ηλικία των 8, του επιτρεπόταν να συνοδεύει του κυνηγούς, να κάνει παρέα μαζί τους, να ακούει τις συνομιλίες τους και να μαθαίνει τον τρόπο ζωής στην εξοχή. Στο εξοχικό της βασιλικής οικογένειας, στο Μπαλμόραλ, η ζωή περιστρέφεται γύρω από το κυνήγι και το ψάρεμα.
 
Όταν λοιπόν, έγινε γνωστό αυτή την εβδομάδα, πως ο 5χρονος πρίγκιπας Τζορτζ, παραβρέθηκε στο πρώτο του κυνήγι χήνας στους λόφους που περιβάλλουν το κάστρο της βασιλικής οικογένειας, ήταν το πιο ξεκάθαρο σημάδι πως η βασιλική αυτή παράδοση περνά από τη μία γενιά στην άλλη.
 
Κι ο πατέρας του όμως, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παρακολούθησε το πρώτο του κυνήγι όταν ήταν μόλις 4 ετών και ο Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα τον πήραν μαζί τους στο εξοχικό της βασίλισσας στο Νόρφολκ.
 
Ενώ ο Τζορτζ κρατούσε ένα χνουδωτό λαγουδάκι, όταν τον πήγαινε η μητέρα του για να παρακολουθήσει το κυνήγι, ο νεαρός Γουίλιαμ τότε, είχε υποδυθεί πως πυροβολούσε φασιανούς με ένα παιδικό ψεύτικο όπλο. Έχουν περάσει 32 ολόκληρα χρόνια αλλά πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Το 1986, το λόμπι για τα δικαιώματα των ζώων αντέδρασε έντονα τονίζοντας πως ο πρίγκιπας «καθυποτάχτηκε στη σφαγή».
 
Στην περίπτωση του Τζορτζ, η κατακραυγή ήρθε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι αναρτήσεις συνοδεύονται με emojis με δάκρυα στα μάτια για ένα αγόρι που «θα μεγαλώσει χωρίς καμία εμπάθεια για τα ζώα».
 
Αν αυτό είναι δύσκολο για τον Τζορτζ, που δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς, περιμένετε μέχρι να έρθει η ώρα να πυροβολήσει ένα ελάφι. Ως έφηβος, ο Γουίλιαμ είχε δεχτεί πλήθος καταγγελιών όταν σκότωσε το πρώτο του ελάφι, με έναν βουλευτή του Εργατικού Κόμματος να το αποκαλεί «αηδιαστικό».
 
royal
 
Το περιστατικό, όπως είπε, τότε, έδειξε πόσο απέχει η βασιλική οικογένεια από την κοινή γνώμη και ήταν το χειρότερο παράδειγμα που έδειχνε την επιστροφή της χώρας στον 19ο αιώνα.
 
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, από την άλλη, που και η ίδια είχε σκοτώσει κάποτε ένα ελάφι στο Μπαλμόραλ, δεν έφερε ποτέ αντίρρηση στο να μάθουν τα παιδιά της να κυνηγούν. Μόνο μία φορά ανησύχησε κι αυτό όταν έμαθε ότι πυροβολούσαν κουνέλια από ένα κινούμενο Land Rover μέσα στη νύχτα, χρησιμοποιώντας τα φώτα του οχήματος για να φωτίζουν τα θηράματά τους. «Αυτό με ενόχλησε, γιατί το θεώρησα λίγο επικίνδυνο» είχε πει.
 
Όταν ο πρίγκιπας Κάρολος σταμάτησε για ένα χρονικό διάστημα στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 να ασχολείται με το κυνήγι, είχε λεχθεί πως ήταν επειδή η Νταϊάνα ήταν εναντίον του. Ωστόσο, η πριγκίπισσα πάντα υποστήριζε ότι το λεγόμενο μίσος της για το Μπαλμόραλ, ήταν μύθος. «Μου άρεσε να είμαι όλη την ημέρα έξω, μου άρεσε να κάνω βόλτες» είχε πει. Αυτό που δεν μπορούσε να ανεχθεί, ήταν η ατμόσφαιρα με την βασιλική οικογένεια.
 
Τώρα όμως, η ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο ελαφριά. Με την παρθενική εμφάνιση του Τζορτζ στο κυνήγι, επιτεύχθηκε φυσικά, μια οικογενειακή παράδοση, αλλά υπάρχει ακόμα ένα προσδοκώμενο γεγονός: η άφιξη του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ για την πρώτη εκδρομή της Μέγκαν στο Μπαλμόρα. Παρά τα δημοσιεύματα που λένε ότι έχει δεχθεί πρόσκληση από την βασίλισσα, δεν έχουν ακόμη επισκεφθεί το εξοχικό της.
 
Οι γηραιότεροι αναρωτιούνται εάν αυτό μπορεί να είναι σκόπιμο, προκειμένου να καθυστερήσει η άφιξή τους ώστε να φύγουν τα περισσότερα μέλη που λατρεύουν το κυνήγι. Αυτό, σύμφωνα με κάποιον που ξέρει πολλά, θα μπορούσε να είναι ένα κόλπο από την Μέγκαν, που πιστεύεται ότι δεν εγκρίνει αυτού του είδους τα αθλήματα, και προκειμένου να «αποφύγει να αναγκαστεί να πάει σε κυνήγι».
 
Υπάρχει όμως ένα πρόσθετο στοιχείο της ίντριγκας: Έχει εγκαταλείψει το σπορ ο πρίγκιπας Χάρι εξαιτίας της Μέγκαν; Εάν είναι αλήθεια, θα μπορούσε να αποδειχθεί τόσο σημαντικό όσο και η προσωρινή παύση του πρίγκιπα Καρόλου πριν από 30 χρόνια.
 
Ο χρόνος θα δείξει τι ισχύει τελικά.
 
Πηγή : https://like.philenews.com/

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα