Αρχική » Grid with Sidebar » ΚΣ Δράμας : Η προσβολή των νεκρών θηραμάτων είναι ενάντια στην κυνηγετική ηθική

ΚΣ Δράμας : Η προσβολή των νεκρών θηραμάτων είναι ενάντια στην κυνηγετική ηθική

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
 
Ένα φαινόμενο το οποίο συναντάμε κατά καιρούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θίγει σε ανακοίνωση της η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θράκης (ΚΟΜΑΘ), και δεν είναι άλλο από την κακή νοοτροπία ορισμένων κυνηγών να «επιδεικνύουν» τα νεκρά θηράματά τους.
 
Συχνά παρατηρούμε, στο διαδίκτυο φωτογραφίες και αναρτήσεις κυνηγών οι οποίοι «καμαρώνουν» δίπλα σε στοιβαγμένα νεκρά ζώα, τα οποία βρίσκονται είτε σε καρότσες αυτοκινήτων, ή ακόμα και κρατώντας τα επιδεικτικά, με μοναδικό σκοπό την αυτοπροβολή.
 
Με αφορμή την ανακοίνωση του ΚΟΜΑΘ, η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας, κ. Στέφανο Ψωμιάδη. Όπως μας εξήγησε ο κ. Ψωμιάδης, η έλλειψη σεβασμού στο θήραμα, και η «επίδειξη» των νεκρών θηραμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντιτίθενται σίγουρα με την κυνηγετική ηθική, ενώ προσβάλουν ταυτόχρονα, την κυνηγετική δραστηριότητα των υπόλοιπων κυνηγών οι οποίοι συνετά δραστηριοποιούνται ακολουθώντας την νομοθεσία.
 
Επιπλέον, στην ανακοίνωση της η ΚΟΜΑΘ, εκφράζει την δυσαρέσκεια της προς την μερίδα αυτή των κυνηγών που δραστηριοποιούνται κατά αυτό τον τρόπο, ενώ καταδικάζει μεταξύ άλλων αυτές τις επιδείξεις των θηραμάτων. Παράλληλα, προτρέπει τους κυνηγούς να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μέσο προβολής και ανάδειξης των πλεονεκτημάτων του κυνηγιού.
 
της Σουζάνας Θεοδωρίδου για την εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ
 
Διαβάστε ΕΔΩ το κείμενο που εξέδωσε η Στ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης για το ίδιο θέμα.
 

 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ