Αρχική » Grid with Sidebar » ΚΣ Θηβών : Σεβασμός στις καλλιέργειες…VIDEO

ΚΣ Θηβών : Σεβασμός στις καλλιέργειες…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ενα τηλεφώνημα για μια νέα πινακίδα του Συλλόγου της Θήβας στην Κωπαΐδα μάς οδήγησε στον εύφορο κάμπο των κυνηγών της πρωτεύουσας, ώστε με τον φωτογραφικό φακό του «Εθνος Κυνήγι» να καταγράψουμε την όποια αντιπαράθεση κυνηγών-αγροτών!
 
Ο Σύλλογος της Θήβας θέλησε να προλάβει την ένταση που περιβάλλει τον περισσότερο κόσμο λόγω της οικονομικής δυσχέρειας, η οποία έχει ήδη προκαλέσει πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.
 
Δύο – τρεις διαμαρτυρίες ήταν αρκετές για να κινητοποιηθούν οι κυνηγοί της περιοχής και με τη συνδρομή των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων να αποφευχθούν φαινόμενα αντιπαράθεσης με τους αγρότες.
 
 
Αλλωστε οι περισσότεροι κυνηγοί, όπως μας δήλωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου της Θήβας, κ. Δημήτρης Κοκοντίνης, προέρχονται από αγροτικές οικογένειες και σέβονται τον μόχθο των αγροτών.
 
Μιλήσαμε και με αγρότες, δίπλα σε ένα καρούλι ποτίσματος, για το πόσο γίνεται ζημιά από τους κυνηγούς, στις καλλιέργειες. «Μηδαμινή. Εγώ ως αγρότης σας δηλώνω ότι η ζημιά είναι ελάχιστη», μας είπε ο Θανάσης Δήμου και συνέχισε: «Ισως κάποιος ιδιότροπος αγρότης, από παραξενιά διώχνει τους κυνηγούς από τα χωράφια του. Μόνο στα περιβόλια δεν πρέπει να μπαίνει κανείς». Την ίδια άποψη έχει και ο Αποστόλης Καμπαθάνης και μας εξηγεί: «Μόνο στο μεγάλο τριφύλλι, γίνεται κάποια -ας πούμε- ζημιά. Στο καλαμπόκι και να θέλει να μπει κάποιος δεν μπορεί. Τα σιτάρια δεν επηρεάζονται καθώς έχουν μαζευτεί νωρίς. Ούτε το βαμβάκι παθαίνει ζημιά. Λένε ότι τινάζουν τα καρύκια, αλλά δεν ισχύει».
 

SVESTONOF
Στα περιβόλια
 
Την ίδια άποψη είχαν και άλλοι αγρότες που είδαν την παρέα κυνηγών-αγροτών-θηροφυλάκων και σταμάτησαν για να μας μιλήσουν. Ολοι κατέληγαν στο ίδιο απλό συμπέρασμα. Δεν μπαίνουμε, κυνηγοί και σκύλοι, σε ντομάτες, φασολάκια και γενικότερα στα περιβόλια. Θέλει προσοχή γιατί δεν είναι περιφραγμένα. «Το περιβόλι του άλλου το σέβεσαι», μας είπε ο πρόεδρος του Κ.Σ. Θήβας και συνέχισε: «Επίσης το τριφύλλι αν έχει κάνει ανθό, δεν μπαίνουμε. Το σεβόμαστε».
 
Γενικότερα, δεν υπάρχει πρόβλημα με καταγγελίες και αντιπαραθέσεις. Οπως μας διαβεβαίωσαν και οι τρεις Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της περιοχής, Δημήτρης Ζιώγας, Βαγγέλης Μήτρου και Νίκος Περλεπές, είναι ελάχιστες οι καταγγελίες, ενώ και εκείνοι, από την πλευρά τους, επαναφέρουν στην τάξη όποιον κυνηγό «έχασε» σκύλο σε περιβόλια. «Προσπαθούμε για το καλύτερο. Για να μην υπάρχει καμία αντιπαλότητα μεταξύ αγροτών και κυνηγών στην Κωπαΐδα. Αλλωστε η πλειονότητα των αγροτών δεν έχει πρόβλημα με τους κυνηγούς, καθώς οι πιο ευσυνείδητοι ψωνίζουν από τους αγρότες και τα μαγαζιά της περιοχής, ενώ όσοι μπορούν τρώνε στις ταβέρνες πέριξ της Κωπαΐδας…
 
«Εγώ ως αγρότης σας δηλώνω ότι η ζημιά είναι ελάχιστη», μας είπε ο Θανάσης Δήμου. Την ίδια άποψη έχει και ο Αποστόλης Καμπαθάνης.
 
Είναι πολύ σημαντικό το κυνήγι να συνεχίσει τον ρόλο του ως χρήσιμος αρωγός της γεωργικής παραγωγής με τη ρύθμιση των πληθυσμών σε επιβλαβείς και μη, ώστε όλα να επωφελούνται από τη δραστηριότητα αυτή. Πόσω μάλλον οι κυνηγοί της Αθήνας στην Κωπαΐδα…
 
 
Αντώνης Μπληζιώτης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Χάρης Γκίκας
 
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ