Αρχική » Grid with Sidebar » Κυπρος: Ποσες ημερες θα επιτραπει το κυνηγι λαγου;

Κυπρος: Ποσες ημερες θα επιτραπει το κυνηγι λαγου;

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

Διαβάσαμε στην κυπριακή εφημερίδα “ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ” ένα άρθο για τις κυνηγετικές εξορμήσεις του λάγού για την ερχόμενη κυνηγετική περίοδο. Σας το παραθέτουμε αυτούσιο :

Δύο σχολές για εξορμήσεις λαγού

Όσο εύκολα τα βρήκαν με τις περιοχές τόσο δύσκολο είναι να καθοριστεί ο αριθμός των εξορμήσεων για τον λαγό. Μια μεγάλη μερίδα κυνηγών επιζητεί λιγότερες εξορμήσεις, ιδιαίτερα μετά τις ανακοινώσεις και πέρσι και φέτος ότι ο λαγός χτυπήθηκε από ψευδοφυματίωση και είχε μεγάλες απώλειες. Επίσης λόγω της οικονομικής κρίσης οι λαθροθήρες έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους με σκοπό το κέρδος.

Ένα σημείο που θα παίξει σημαντικό ρόλο για τις εξορμήσεις είναι οι καταμετρήσεις της ομαδας μελετών της Υπηρεσίας Θήρας. Όμως είναι και άλλοι παράγοντες της Υπηρεσίας Θήρας και και της ΚΟΚ που ισχυρίζονται ότι δεν άλλαξαν πολύ οι καταστάσεις με τον λαγό και την πέρδικα και χρειάζονται 17 εξορμήσεις, όπως πέρσι.

Για υποστήριξη της πρότασής τους προβάλλουν την τηλεφωνική έρευνα κάρπωσης του 2012-2013, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα. Η έρευνα καταγράφει μικρή μείωση του λαγού και μικρή αύξηση της πέρδικας. Εάν συμφωνηθεί 15 εξορμήσεις, τότε το κυνήγι του ενδημικού θηράματος θα αρχίσει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και θα συνεχίσει Κυριακή, Τετάρτη μέχρι 29 Δεκεμβρίου.

Εάν οι εξορμήσεις είναι 17, τότε θα αρχίσει 3 Νοεμβρίου και θα συνεχίσει Κυριακή, Τετάρτη μέχρι και πάλι 29 Δεκμβρίου.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ