Αρχική » Grid with Sidebar » Κυπρος: Πυρινη κολαση…VIDEO

Κυπρος: Πυρινη κολαση…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Πυρινος εφιαλτης περικυκλωσε για ωρες την Χοιροκοιτια και αλλες ημιορεινες περιοχες της Λαρνακας.   Ανθρωποι κινδυνευσαν, σπιτια εκκενωθηκαν, αυτοκινητα καηκαν ενώ ο αυτοκινητοδρομος Λευκωσιας – Λεμεσου εκλεισε για ωρες προκαλωντας κυκλοφοριακο χαος. Εργο εμπρηστων καταδεικνυουν οι ερευνες ενω ενας 19χρονος κληθηκε για ανακριση.

 

  • Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά
  • Τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης σταματούν για το βράδυ
  • Συνεχείς αναζωπυρώσεις

 

Εκτός ελέγχου συνεχίζει να μαίνεται η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 10.30 στην περιοχή της Χοιροκοιτίας. Οι διαφορετικές εστίες ενώθηκαν, και η πυρκαγιά μαίνεται στα χωριά Χοιροκοιτία, Τόχνη, Πεντάσχοινος, Σκαρίνου και Άγιος θεόδωρος.  Στο τελευταίο χωριό η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει νωρίτερα το πρωί και είχε τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι.  Πριν από λίγο παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας-Λεμεσού. Νωρίτερα, οι πύρινες φλόγες είχαν διασταυρώσει τον αυτοκινητόδρομο και εξαπλώθηκαν ενώ εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες οδηγοί.

Τα πτητικά μέσα της πυροσβεστικής σταματούν για το βράδυ την κατάσβεση διότι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Προληπτικά έχουν εκκενωθεί σπίτια στον Αγιο Θεόδωρο και στη Σκαρίνου.

H αστυνομία συνέλαβε ένα 19χρονο εθνοφρουρό από την Κοφίνου, ως ύποπτο για την πρόκληση της πυρκαγιάς, εναντίον του οποίου εξασφαλίστηκαν συγκεκριμένες μαρτυρίες. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Αντρέα Αγγελίδη, ο 19χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε σε περιοχή κοντά σε μια από τις εστίες, δεν δίνει σαφείς εξηγήσεις και πέφτει σε αντιφάσεις .

Ως εκ τούτου αναμένεται να αποφασιστεί πότε θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου. Οι έρευνες και οι λήψεις των καταθέσεων από την Αστυνομία συνεχίζονται κανονικά, σημείωσε ο κ. Αγγελίδης.

Το πρωί εκκενώθηκε η Χοιροκοιτία και στρατόπεδο της περιοχής, ενώ την τελευταία στιγμή απεγκλωβίστηκαν από τα σπίτια τους οικογένειες οι οποίες αδυνατούσαν να τα εκκενώσουν νωρίτερα.  Χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών απετράπη η εξάπλωση της πυρκαγιάς σε πρατήριο καυσίμων στη Χοιροκοιτία.

 

 

Περισσότερα στο sigmalive


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ