Αρχική » Grid with Sidebar » Κυπρος : Χειροπεδες σε δυο λαθροθηρες

Κυπρος : Χειροπεδες σε δυο λαθροθηρες

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΟΡΟΥ
 
Δύο πρόσωπα από την Αυγόρου κατηγορήθηκαν γραπτώς από την Αστυνομία για λαθροθηρία σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγίου και για παράνομη χρήση κυνηγετικού όπλου τύπου ΔΟΚΟ, εκρηκτικών υλών, παράνομη κατοχή αεροβόλου πιστολιού και μαχαιροφορία.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, την Παρασκευή γύρω στις 8:35 χθες το πρωί, μέλη του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΑΑΔ κατήγγειλαν Ελληνοκύπριο 31 ετών από την Αυγόρου, ο οποίος κυνηγούσε σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγίου κοντά στο φράγμα της Άχνας.
 
Η Αστυνομία προέβη σε έρευνα στον ίδιο και το αυτοκίνητο του 31χρονου, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα ΔΟΚΟ, 35 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, δύο αμφίστομα μαχαίρια, μια ηχοπαραγωγική συσκευή και τέσσερα φρεσκοσκοτωμένα ακαθάριστα άγρια πτηνά. Με γραπτή συγκατάθεση του 31χρονου, η Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στην οικία και τα υποστατικά του, όπου εντοπίστηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, το οποίο ήταν σε θήκη από αλουμίνιο, έντεκα σφαιρίδια αεροβόλου και τέσσερα πλήρη φυσίγγια εννέα χιλιοστών. Ο 31χρονος οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοτύμπου, όπου αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος.
 
Εξάλλου, γύρω στις 8:20 την Παρασκευή το πρωί, μετά από πληροφορία για λαθροθηρία παρά τον κυκλικό κόμβο του παλαιού Αστυνομικού Σταθμού Άχνας, μέλη του Ταμείου Θήρας, ενώ βρίσκονταν σε μηχανοκίνητη περιπολία, εντόπισαν ένα νεαρό να κυνηγά σε απαγορευμένη περιοχή. Κοντά στον νεαρό ήταν σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο και όταν το αυτοκίνητο του Ταμείου Θήρας με αναμμένο τον φάρο κατευθύνθηκε προς το μέρος του, αυτός μπήκε στο όχημα και κρατώντας συναρμολογημένο ένα κυνηγετικό όπλο, τράπηκε σε φυγή κατευθυνόμενος προς την Άχνα.
 
Τα μέλη του Ταμείου Θήρας ακολούθησαν με το υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο το όχημα του νεαρού, χωρίς ωστόσο να γίνει κατορθωτή η ανακοπή του. Από έρευνες της Αστυνομίας αποκαλύφθηκε ότι την ώρα του επεισοδίου το αυτοκίνητο οδηγείτο από 33χρονο από την Αυγόρου, ιδιοκτήτη περιπτέρου. Με γραπτή συγκατάθεση του 33χρονου η Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στην οικία και τα υποστατικά του, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο. Ο 33χρονος οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοτύμπου όπου, αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος.
 
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ