Αρχική » Grid with Sidebar » ΚΥΠΡΟΣ : Ζέστη και υγρασία δυσκόλεψαν τους κυνηγούς της Κύπρου…VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ : Ζέστη και υγρασία δυσκόλεψαν τους κυνηγούς της Κύπρου…VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες δυσκόλεψαν τους κυνηγούς στην πρεμιέρα της θερινής κυνηγετικής περιόδου για φάσσες και τρυγόνια. 18 χιλιάδες κυνηγοί βρέθηκαν στο ύπαιθρο, αλλά δεν είχαν την αναμενόμενη κάρπωση.Απογοητευμένοι ήταν οι περισσότεροι κυνηγοί την πρώτη ημέρα της θερινής κυνηγετικής εξόρμησης για φάσσες και τρυγόνια. Αγγίζουν τις  18 χιλιάδες όσοι έπιασαν από τη νύχτα τα πόστα τους. 
 
 
Η κυνηγετική περίοδος για φάσσες και τρυγόνια θα διαρκέσει για πέντε Κυριακές. Ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου και κάποιοι από τους κυνηγούς ελπίζουν σε καλύτερη κάρπωση στις επόμενες εξορμήσεις. 
 
Από τη στιγμή που οι κυνηγοί άρχισαν να παίρνουν τα πόστα τους, αυξήθηκαν και οι περιπολίες από την Υπηρεσία Θήρας, ενώ στήθηκαν δεκάδες μπλόκα σε όλες τις επαρχίες, με περισσότερα από διακόσια μέλη να βρίσκονται επί ποδός. 
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας Πέτρο Αναγιωτό μέχρι σήμερα το πρωί ανανεώθηκαν 17,5 χιλιάδες άδειες, αριθμός αυξημένος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό. Οι ενδείξεις που έχουμε, είπε, είναι ότι ενώ υπήρχε θήραμα και αρκετός κόσμος είχε εξορμήσει, έξω η κάρπωση ανά κυνηγό δεν ήταν η αναμενόμενη. Και σήμερα υπήρχαν αρκετά προβλήματα κυνηγίου κοντά σε κατοικίες και κάνουμε μια έκκληση ξανά στον κόσμο αυτή την συνήθεια να την αποφεύγει διότι δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με τον κ. Αναγιωτό.
 
Οι περισσότερες καταγγελίες που μοίρασε η Υπηρεσία Θήρας αφορούσαν σε μη ανανέωση των αδειών κυνηγίου, ενώ υπήρξε και μία καταγγελία για κυνήγι με την χρήση ομοιωμάτων.
 
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ