Αρχική » Grid with Sidebar » ΚΥΠΡΟΣ : Οι κυνηγοί μπαίνουν στη Βουλή

ΚΥΠΡΟΣ : Οι κυνηγοί μπαίνουν στη Βουλή

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Μέχρι τώρα είχαμε στη Βουλή μας αρκετούς βουλευτές-κυνηγούς. Στην επόμενη Βουλή φαίνεται ότι θα έχουμε και… κυνηγούς-βουλευτές. Με βάση τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών (ΚΕΚΚ), που έχει συμμαχήσει με το Κίνημα Ανεξάρτητων της Άννας Θεολόγου, θα καταφέρει να μπει στη Βουλή. Μια δημοσκόπηση, μάλιστα, εκείνη του ΡΙΚ, δίνει στη συνεργασία αυτή μέχρι και 5%! Αυτό δεν εκπλήττει, δεδομένου ότι υπάρχουν στη θαυμαστή μας νήσο κάπου 50.000 κυνηγοί. Υποψιάζομαι ότι τα παραδοσιακά μας κόμματα άρχισαν ήδη να ανησυχούν από τη διαφαινόμενη εκλογική επιτυχία του κυνηγετικού συνασπισμού.

SVESTONOF

Οι πολιτικοί, που μέχρι τώρα… κυνηγούσαν μετά μανίας την ψήφο των πολιτών στις προεκλογικές περιόδους, τώρα έχουν έναν υπολογίσιμο συναγωνισμό από τους… αυθεντικούς κυνηγούς. Και αν οι πολιτικοί συνήθιζαν μέχρι τώρα να τάζουν στους ψηφοφόρους… λαγούς με πετραχήλια, το κόμμα των κυνηγών θα μπορεί να τους υπόσχεται… πραγματικούς λαγούς. Έτσι, τα παλαιά μας κόμματα ίσως βρεθούν προ οδυνηρών εκπλήξεων τον ερχόμενο Μάιο. Γι’ αυτό θα πρέπει να επινοήσουν διάφορα κόλπα, ώστε να πείσουν τους δικούς τους ψηφοφόρους, που είναι κυνηγοί, να μη στραφούν μαζικά προς το ΚΕΚΚ. Μέχρι και τα εμβλήματά τους θα μπορούσαν να αλλάξουν.

Για παράδειγμα, ο Συναγερμός, δίπλα από τη φιγούρα της απτέρου Νίκης, θα μπορούσε να προσθέσει και τη φιγούρα μιας… πτερωτής τζίκλας. Πάντως, αν τελικά επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, οι κυνηγοί, από διώκτες του… λαού (λαγού), θα αναδειχθούν σε εκπροσώπους του λαού! Εκείνο που αναμένουμε από αυτούς, είναι να… κυνηγούν αλύπητα το κατεστημένο και όχι να γίνουν… βουρκάτορές του, έχοντάς το συνεχώς στην… μούττην του σιηπέττου τους!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ