Αρχική » Grid with Sidebar » ΚΥΠΡΟΣ : Περιορισμένο το θήραμα της πρώτης κυνηγετικής εξόρμησης

ΚΥΠΡΟΣ : Περιορισμένο το θήραμα της πρώτης κυνηγετικής εξόρμησης

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Την πρώτη μέρα κυνηγίου για φάσες και τρυγόνια  οι κυνηγοί εξόρμησαν στις επιτρεπόμενες περιοχές για το πολυπόθητο θήραμα, παρά τις ψηλές θερμοκρασίες.
 
Ο αριθμός των κυνηγών που έχουν εκδράμει  για το κυνήγι της φάσας και του τρυγονιού είναι μειωμένος σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, ανέφερε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής, Τμήμα Πάφου, και βουλευτής της Επαρχίας Πάφου.
 
Ο κ. Πιττοκοπίτης ανέφερε ότι έχει κτυπηθεί πολύ λίγο θήραμα μέχρι την τελευταία ενημέρωση που είχε και αυτό οφείλεται -όπως είπε- στο γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρχε μεγάλη κινητικότητα στους βιότοπους και στις περιοχές που επιτρέπεται το κυνήγι από συναδέρφους κυνηγούς στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν καλά περάσματα για τα πουλιά.
 
Αυτές οι κινήσεις των κυνηγών, συνέχισε, “έγιναν αντιληπτές από το θήραμα, το οποίο άλλαξε συνήθειες και περάσματα, με αποτέλεσμα να χτυπηθούν πολύ λίγα πουλιά “.
 
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής, Τμήμα Πάφου, εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί μέχρι στιγμής δεν υπήρξε οποιοδήποτε περιστατικό ατυχήματος ή τραυματισμού.
 
Πρόσθεσε πως παρατηρήθηκε ωστόσο μια περίπτωση παραβίασης απαγορευμένης περιοχής από κάποιους κυνηγούς, οι οποίοι έχουν καταγγελθεί από την Υπηρεσία Θήρας.
 
Ο κ. Πιττοκοπίτης εκτίμησε πως η περσινή πρώτη κυνηγετική εξόρμηση κινήθηκε σε καλύτερα επίπεδα.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Πιττοκοπίτης είπε πως ο “βασιλιάς του κυνηγίου” είναι το κυνήγι της πέρδικας και του λαγού, με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
 
Είπε ακόμη πως το σύνολο των κυνηγών, τουλάχιστον στις πρώτες μία με δύο εξορμήσεις του κυνηγίου της πέρδικας και του λαγού, εξορμούν στους βιότοπους.
 
Ο Πέτρος Λεωνίδου από την Επαρχία Λεμεσού ανέφερε πως το κυνήγι το ξεκίνησε από τις 04:00 σήμερα το πρωί σε περιοχή της Επαρχίας Πάφου. Φέτος, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, “το θήραμα είναι πολύ χειρότερο”.
 
Ο κυνηγός Τζόζεφ Χριστοφή από την Επαρχία Λεμεσού ανέφερε πως ξεκίνησε από τη Λεμεσό γύρω στις 05:00 το πρωί. Την εποχή του κυνηγίου του λαγού και της πέρδικας -όπως είπε- ερχόντουσαν για κυνήγι σε μεγάλη παρέα, ωστόσο αυτή την περίοδο λόγω και των καλοκαιρινών αδειών η παρέα των κυνηγών μίκρυνε. Πρόσθεσε πως το κυνήγι θέλει υπομονή. “Kαι τίποτε να μην καταφέρουμε, πάλι είμαστε ευχαριστημένοι” γιατί, όπως εξήγησε, “μας αρέσει η φύση, το κυνήγι, και ερχόμαστε κάθε χρόνο”.
 
Ο Πέτρος Ονησιφόρου από Κούκλια ανέφερε πως οι παλαιότερες εποχές ήταν πολύ καλύτερες για το κυνήγι. Χαρακτήρισε, επίσης, ως καλύτερη κυνηγετική περίοδο αυτήν της πέρδικας και του λαγού, μετά τον Νοέμβρη-Δεκέμβρη.
 
Ο Χρίστος Αντωνίου ανέφερε πως η ανομβρία ήταν μία από τις αιτίες του μειωμένου θηράματος. Παρά το γεγονός ότι ανέμενε μέσα σε υψηλές θερμοκρασίες για το θήραμα, ο κ. Αντωνίου είπε πως αυτό δεν τον ενοχλεί, γιατί το κυνήγι για τον ίδιο είναι χόμπι.
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ