Αρχική » Grid with Sidebar » Κ.Σ. Αμαλιάδας : Ελπίζουμε σύντομα να επιτραπεί η μετακίνηση των κυνηγών προς τους κυνηγότοπους

Κ.Σ. Αμαλιάδας : Ελπίζουμε σύντομα να επιτραπεί η μετακίνηση των κυνηγών προς τους κυνηγότοπους

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Από τις 7 Νοεμβρίου, το κυνήγι στη χώρα μας, δεν διεξάγεται κανονικά όπως γινόταν κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Ο λόγος, μα φυσικά ο Covid-19 μια πανδημία που δυστυχώς χτύπησε και την χώρα μας.

SVESTONOF

Μετά το πέρας της περασμένης καραντίνας, που περάσαμε την Άνοιξη, έγιναν συναντήσεις από την διοίκηση της Κ.Σ.Ε. με τα αρμόδια υπουργεία και συζητήθηκε το τι μέλλει γενέσθαι με το κυνήγι σε ενδεχόμενο νέο Lockdown όπως και έγινε.

Όλοι διαβεβαίωναν, δια λόγου βέβαια, πως το κυνήγι δεν θα απαγορευτεί, αλλά σε ενδεχόμενο LockDown, θα παρθούν μέτρα, όπως το ότι θα τηρηθεί ειδικό πρωτόκολλο μετακίνησης κτλ. δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν έγινε, όπως βέβαια, δεν απαγορεύτηκε και το κυνήγι όπως μας είχαν τάξει, αλλά απαγόρεψαν όπως όλα δείχνουν με το έτσι θέλω την μετακίνηση με σκοπό το κυνήγι.

Λέμε πως έγινε με το έτσι θέλω, γιατί κατά πρώτον, αναίρεσαν οι ιθύνοντες αυτά που ο Δασικός κώδικας αναφέρει, το ότι δηλαδή, το κυνήγι είναι αθλητική δραστηριότητα, χαρακτηρίζοντας την, ως….αναψυχή. και κατά δεύτερον, άλλου είδους δραστηριότητες, επιτρέπονται να γίνουν στον ίδιο χώρο που διεξάγεται το κυνήγι, όπως η ορειβασία ή ακόμα και ο περίπατος στο δάσος αλλά αν ο κυνηγός πάρει στον ώμο το όπλο του και για παρέα τον σκύλο του, όχι δεν επιτρέπεται, αναιρώντας κατά αυτόν τον τρόπο την άδεια, την δημόσια άδεια κυνηγίου που το ίδιο το κράτος μας έδωσε για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο, και αποτελεί δημόσιο έγγραφο που μας δίνει το ελεύθερο να ασκήσουμε αυτό το νόμιμο δικαίωμα μας στην φύση.

Από την άλλη, δυστυχώς έπαιξε στα media αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολύ παραπληροφόρηση, έχοντας ως αποτέλεσμα οι αντικυνηγοί να καταφέρουν δίχως ιδιαίτερη προσπάθεια, να κάνουν αυτό που χρόνια προσπαθούν, και το κατάφεραν, αφού βρήκαν αμέριστη βοήθεια από εμάς τους ίδιους τους κυνηγούς.

Κατάφεραν λοιπόν ένα ποσοστό να τα βάλει με την Κ.Σ.Ε ένα άλλο ποσοστό με τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους, ενώ άλλοι τα έχουν με συγκεκριμένα πρόσωπα. Το σίγουρο είναι μόνο ένα, πως όλοι προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση, να πιέσουμε να αλλάξει αυτό το σκηνικό, αλλά δυστυχώς βρήκαμε τοίχο μπροστά μας.

Όλοι ελπίζουμε το κυνήγι να ανοίξει την 1η Δεκεμβρίου ξανά, ήδη από τρίτες πηγές ενημερωνόμαστε πως ο κ. Χαρδαλιάς σκέφτεται να επανεξετάσει το αίτημα των οργανώσεων μας, προκειμένου να ξαναβγούμε στα κυνηγοτόπια, εφόσον όμως οι συνθήκες το επιτρέψουν. Οι συνθήκες όμως καθημερινά δυσκολεύουν, τα κρούσματα διαρκώς αυξάνονται οπότε….

Υπάρχει λύση όμως αυτά τα κρούσματα να μειωθούν έστω και από μια μόνο μερίδα της κοινωνίας μας, και αυτή δεν είναι άλλη από την μερίδα της κυνηγετικής οικογένειας. Αφού με το να μπορεί ο κυνηγός, ο κάθε κυνηγός να βγει στο δάσος, θα μειωθεί ο συνωστισμός στα αστικά κέντρα, γιατί κακά τα ψέματα, παρά τις απαγορεύσεις, αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί είτε στα Super market , είτε στην αγορά είτε οπουδήποτε αλλού μέσα στις πόλεις.

Ελπίζουμε λοιπόν πως η λογική και η πίεση από άλλους πολιτικούς παράγοντες, θα κυριαρχήσουν εν τέλη και πως το κυνήγι ή πιο σωστά, η μετακίνηση με σκοπό το κυνήγι, θα επιτραπεί σύντομα….

Υπομονή…

Υπομονή σε όλους μας…

και μην ξεχνάμε, ας μην διχαστούμε τώρα σαν κυνηγετική οικογένεια, γιατί αυτό θα είναι και η χαριστική μας βολή σαν κυνηγοί….

Κώστας Μουσάς, Αντιπρόεδρος Κ.Σ. Αμαλιάδας


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ