Αρχική » Grid with Sidebar » Κ.Σ. Αμαρουσίου : Απαραίτητα Μέτρα Προστασίας της Δημόσιας Υγείας ή ένα Καλά Οργανωμένο Σχέδιο Κατάργησης του Κυνηγίου;

Κ.Σ. Αμαρουσίου : Απαραίτητα Μέτρα Προστασίας της Δημόσιας Υγείας ή ένα Καλά Οργανωμένο Σχέδιο Κατάργησης του Κυνηγίου;

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Αγαπητοί μας Κύριοι Κύριοι Υπουργοί, Βουλευτές, Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Αττικής

SVESTONOF

Διανύουμε τον τρίτο μήνα και οδεύουμε προς τον τέταρτο μήνα αυτής της Άνευ προηγουμένου απαγόρευσης της μετακίνησης για την άσκηση της Κυνηγετικής Δραστηριότητας της Χώρας, μιας απαγόρευσης που είναι δίχως κανένα επιστημονικό και λογικό επιχείρημα, χωρίς καμία σχετική μελέτη από τους ειδικούς Λοιμωξιολόγους ,αλλά αντιθέτως μια δραστηριότητα όπου ο περισσότερος Ιατρικός Κλάδος και ειδικοί Λοιμωξιολόγοι απορούν γιατί έχει απαγορευτεί ή γιατί δεν έχει γίνει άρση της απαγόρευσης της μετακίνησης για κυνήγι και ψάρεμα μιας και οι δυο δραστηριότητες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την Φύση και τον καθαρό αέρα και όχι σε κλειστούς χώρους και επικίνδυνους γα την Δημόσια Υγεία.

Η Κυβέρνηση Επέτρεψε το άνοιγμα και επαναλειτουργία των καταστημάτων και καλώς έπραξε μιας και οικονομική κατάσταση των Επιχειρήσεων αλλά και των Συμπολιτών μας δεν είναι η καλύτερη. Δεν μπορεί όμως να επιτρέπετε ο συνωστισμός των πολιτών στα μέσα μαζικών μεταφορών για αγορές και ψώνια χωρίς κανένα έλεγχο ,να επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες που έχουν επαφή με τη φύση σε μαζικές αποδράσεις και με μια άνιση και ρατσιστική συμπεριφορά να μην επιτρέπεται η μετακίνηση των κυνηγών και των ψαράδων, αλλά και επιδεικτικά να τους “ κυνηγάει ”η αστυνομία με πρόστιμα και με επισήμανση πάνω στην κλίση ότι είναι ΚΥΝΗΓΟΣ.

Το Κυνήγι και το Ψάρεμα δραστηριότητες κατά βάση μοναχικές ,δραστηριότητες που δεν υπάρχει πρόβλημα προσβλητικότητας και μετάδοσης του COVID 19 δραστηριότητες όπου ακόμα και σε μικρές ομάδες που είναι ,είναι σε αποστάσεις των 150 – 200 μέτρων ο ένας κυνηγός από τον άλλο για λόγους ασφαλείας ,οπότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα μετάδοσης του ιού .

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις ζητήσαμε συγκεκριμένα τα μέτρα που ισχύουν σε όλους τους Πολίτες αυτής της Χώρας Έλληνες και αλλοδαπούς να ισχύουν και για την μετακίνηση των κυνηγών στους κυνηγοτόπους για την άσκηση της δραστηριότητας τους.

Ζητήσαμε την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης των κυνηγών εδώ και τρεις μήνες, να μετακινούμαστε οι κυνηγοί με τα οχήματα μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τους ειδικούς και μέχρι δύο άτομα σε κάθε όχημα, να μετακινούμαστε και εκτός νομού επιδεικνύοντας το Νόμιμο Ατομικό Κυνηγετικό Βιβλιάριο Θήρας μιας και κάθε χρόνο οι κυνηγοί πληρώνουν για την ανανέωση της κυνηγετικής τους άδειας , προσφέροντας έτσι αρκετά εκατομμύρια ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό όπως στο Πράσινο Ταμείο ,στην εφορία και τον ΟΓΑ.

Καλό είναι να αναφερθεί ότι ανταποδοτικά για το Κυνήγι και τον Έλληνα Κυνηγό για εμπλουτισμό των βιοτόπων από θηράματα αλλά και ενίσχυση των βιοτόπων με σπορές για τροφή των θηραμάτων, δεν έχουν δοθεί χρήματα από το Πράσινο Ταμείο , αλλά προφανώς τα χρήματα των κυνηγών κάποιοι ή κάποιες οργανώσεις τα απολαμβάνουν.

Όλα αυτά όμως δεν εισακούστηκαν από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις μας γιατί με τα λεγόμενα του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά «οι Κυνηγοί μαζεύονται ομάδες σε καλύβες και ταβέρνες ,τρώνε και πίνουν όλοι μαζί» ,την ώρα που από το Νοέμβρη η Εστίαση είναι κλειδωμένη και ενδέχεται για πολύ ακόμα. Πώς λοιπόν θα μεταδώσει ο κυνηγός τον Ιό όταν εκεί που θα πάει για το κυνήγι του όλα τα καταστήματα είναι κλειστά; Στον τόπο κατοικίας του δεν συνωστίζονται σε σουπερ μάρκετ, μέσα μαζικής μεταφοράς ή ακόμα και στα καφέ take away; Αστεία πράγματα και χωρίς κανένα επιστημονικό επιχείρημα.

Βλέπουμε μια επιθετική στάση της Κυβέρνησης απέναντι στην Κυνηγετική Οικογένεια ,μια ρατσιστική αντιμετώπιση των κυνηγών σε σχέση με άλλες δραστηριότητες, μια κοροϊδία καθώς οι συνεχόμενες απαγορεύσεις για την μετακίνηση των κυνηγών και των ψαράδων ακόμα δεν έχει αρθεί ,χωρίς κανένα επιχείρημα, χωρίς καμία σοβαρή αιτιολογία και μας «παραμυθιάζουν» από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Μας βάζει λοιπόν σε σκέψη είναι Μέτρα για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας ή είναι μια καλά Οργανωμένη προσπάθεια που τούτη την ώρα στο Όνομα της Πανδημίας ή Επιδημίας έχουν σκοπό να βλάψουν το κυνήγι και την Κυνηγετική δραστηριότητα από κάποιες οργανωμένες και καλά χρηματοδοτούμενες οργανώσεις ;

Αγαπητοί μας Κύριοι Κύριοι Υπουργοί ,Βουλευτές , Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη ,χαιρόμασταν και μαζί με εμάς και εσείς όταν ερχόσασταν σε εκδηλώσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαρουσίου και μας διαβεβαιώνατε ότι θα είσαστε εδώ κοντά στον Σύλλογο, κοντά στους Κυνηγούς σε όποια κατάσταση και αν χρειαστεί θα είστε πάντα μαζί μας. Που είστε τώρα που σας χρειαζόμαστε;

Που είστε εσείς που μας λέγατε ότι ο Κυνηγός δε θα έχει ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ σε κατάσταση lock down; Που είστε να μπείτε μπροστά και να πείτε τη γνώμη σας, να πάρετε τη θέση για το κυνήγι και τους κυνηγούς;

Ήσασταν και Είστε Άφαντοι ΟΛΟΙ ΣΑΣ ,δεν πήρε κανένας σας θέση και να αντιπαρατεθεί Δημόσια με τις Αποφάσεις τις Κυβέρνησης , του κ. Χαρδαλιά γι αυτή την άνιση-ρατσιστική αντιμετώπιση των Κυνηγών , του Κυνηγίου, των ψαράδων σε σχέση με τις υπόλοιπες δραστηριότητες όπως ορειβασία, ποδηλασία, κολύμπι, βαρκάδα αλλά τους παροτρύνατε κιόλας.

Η Κυβέρνηση οφείλει έστω και αυτήν την ύστατη στιγμή να αλλάξει στάση, να επιτρέψει άμεσα τις μετακινήσεις για άσκηση της θήρας υπό τους όρους που προβλέπονται στις σχετικές αποφάσεις και να αρχίσει επιτέλους να αντιμετωπίζει τους κυνηγούς και τις κυνηγετικές οργανώσεις όντως σαν συνεργάτες, σε ότι αφορά στο κυνήγι και να σταματήσει να τους απαξιώνει με το χειρότερο τρόπο, όπως έπραξε μέχρι σήμερα.

Εμείς Κύριοι θηρεύουμε και είναι το «Χόμπι μας» ,η δραστηριότητα μας , η ψυχοθεραπεία μας η επαφή μας στη φύση μαζί με τα αγαπημένα μας σκυλιά. Εμείς είμαστε οι ρυθμιστές της φύσης όσο και να μη αρέσει σε κάποιους. Εσείς Κύριοι ¨ψηφοθηρείτε¨ και είναι το δικό σας χόμπι ή είναι το επάγγελμά σας.

Λάβαμε το μήνυμα σας όλο αυτό το διάστημα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι και εσείς θα λάβετε το δικό μας μήνυμα και θα μας βρείτε απέναντι σας αλλά και θα σας αντιμετωπίσουμε και εμείς όπως αντιμετωπίζεται τους Κυνηγούς του Βορειουανατολικού Τομέα της Αττικής αλλά και ολόκληρης της Χώρας .

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ – ΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαρουσίου


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ