Αρχική » Grid with Sidebar » Κ.Σ. Καρδιτσας-Οι κανονες ασφαλειας

Κ.Σ. Καρδιτσας-Οι κανονες ασφαλειας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

O Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας και ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Παπούλιας με αφορμή το πρόσφατο τραγικό συμβάν που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής στην περιοχή μας, θεωρεί να επισημάνει στους κυνηγούς – μέλη  για μια ακόμη φορά τα εξής: 

1. Η χρήση του πορτοκαλί γιλέκου, ορατού από κάθε οπτική πλευρά, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για όλους τους κυνηγούς μιάς ομάδας ή ατομικά στο κυνήγι των θηραμάτων του ΑγριόχοιρουΛαγού Μπεκάτσας Ορτυκιού, όχι μόνο διότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ με βάση την ετήσια ρυθμιστική απόφαση περί θήρας, αλλά γιατί κυριολεκτικά μπορεί να ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ. 

2. Είναι σημαντικό να γνωρίζει κάθε κυνηγός τα βασικά στοιχεία συμπεριφοράς και βιολογίας που αφορούν στα θηράματα της προτίμησής του. Ο αγριόχοιρος, για παράδειγμα, έχει οξεία όσφρηση και ακοή και περιορισμένη την όραση καθώς δεν διακρίνει χρώματα και αντιλαμβάνεται μόνο τις κινήσεις. Από το γεγονός αυτό προκύπτει ότι είναι απαράδεκτο στο κυνήγι του να φοράμε για κάλυψη – απόκρυψη στολές φαιοπράσινες ή παραλλαγής. 

3. Ποτέ δεν πυροβολούμε βιαστικά ή άσκοπα οτιδήποτε κινείται ή τις πινακίδες σήμανσης και τα πλαίσια. Πάντοτε με μεγάλη προσοχή και όταν είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε καθαρό οπτικό πεδίο και ένα σαφή στόχο – θήραμα μέσα στα όρια του βεληνεκούς του όπλου μας. 

4. Στο αυτοκίνητό μας πρέπει να υπάρχει φαρμακείο επαρκές σε υλικά πρώτων βοηθειών, ενώ χρήσιμο είναι ο κάθε κυνηγός να έχει μαζί του και ατομικό φαρμακείο (ζώνης ή σακιδίου) κατάλληλα εξοπλισμένο για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε άνθρωπο ή στον τετράποδο σύντροφό μας

5. Τέλος, είναι πρωταρχικής σημασίας η σχολαστική τήρηση των βασικών κανόνων ασφαλείας, τόσο κατά τη διάρκεια του κυνηγίου όσο και κατά την μετακίνησή μας. Για το σκοπό αυτό είναι υποχρεωτική η μεταφορά όλων των όπλων εντός θήκης, κενών φυσιγγίων, ασφαλισμένων και λυμένων εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, όπως τα δίκαννα και τα μονόκαννα. Το ίδιο προσεκτική πρέπει να είναι και η φύλαξη του όπλου σε ειδικό χώρο με την ευθύνη του κατόχου του. Το όπλο δεν πρέπει να φυλάσσεται στο αυτοκίνητο ή σε ανασφάλιστες αποθήκες και ποτέ σε σημεία που έχουν πρόσβαση τα παιδιά. 

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας διαθέτει στα μέλη του πορτοκαλί μπλουζάκια και πορτοκαλί καπέλα και συνεχίζει με κάθε τρόπο την προσπάθεια ενημέρωσης και κατάρτισης σε θέματα προστασίας και ασφάλειας. Επίσης, στην τρέχουσα κυνηγετική περίοδο, έχει εντείνει τους ελέγχους για την πιστή εφαρμογή των διατάξεων και των κανόνων που διέπουν το κυνήγι.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ