Αρχική » Grid with Sidebar » Κ. Τζαβάρας: Απάντηση Χαρδαλιά στον Ηλείο βουλευτή για την απαγόρευση στο κυνήγι

Κ. Τζαβάρας: Απάντηση Χαρδαλιά στον Ηλείο βουλευτή για την απαγόρευση στο κυνήγι

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας πριν από έναν μήνα περίπου, είχε απευθύνει ερώτηση προς τον Υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Χατζηδάκη και προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη (υπόψιν του υφυπουργού κ. Νίκου Χαρδαλιά) με θέμα «αναγκαία η άρση απαγόρευσης θήρας».
Στην ερώτησή του αυτή μεταξύ άλλων ο κ. Τζαβάρας τόνιζε ότι «η απόφαση απαγόρευσης της θήρας στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει απογοήτευση στην κυνηγετική κοινότητα, καθώς οι περίπου 250.000 κυνηγοί πανελλαδικά νιώθουν ότι αδικούνται.

SVESTONOF

Σύμφωνα με τον ισχύοντα δασικό κώδικα, το κυνήγι επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα και κατά συνέπεια εμπίπτει στις δραστηριότητες που καλύπτει η κατηγορία 6 των SMS στο 13033.

Εκτός όμως από το γράμμα του νόμου δεν υπάρχει καμία ισχυρή ένδειξη ότι η κυνηγετική δραστηριότητα ευνοεί τη διασπορά του κορωνοϊού, αφού αυτή δεν ασκείται εντός του αστικού ιστού, αλλά στην ύπαιθρο και κατά κανόνα ως μοναχική δραστηριότητα σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα συνωστισμού και συγχρωτισμού όπως άλλες δραστηριότητες στα μεγάλα αστικά κέντρα».

Και καταλήγοντας ο κ. Τζαβάρας τόνιζε ότι «επειδή η απαγόρευση της άσκησης θήρας ενδέχεται να επιφέρει σημαντικές κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε ποια επιδημιολογικά δεδομένα βασίστηκαν για να απαγορεύσουν την άσκηση θήρας και σε ποιες ενέργειες θα προβούν για να άρουν την άδικη απόφαση απαγόρευσης θήρας και να θεσπίσουν προσωρινό πλαίσιο που να επιτρέπει την κυνηγετική δραστηριότητα έστω και με αυστηρούς περιορισμούς».

Στην ερώτηση του κ. Κώστα Τζαβάρα απάντησε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, ο οποίος τόνισε ότι σας «Γνωρίζουμε ότι των θιγομένων σε αυτό ζητημάτων ουδέν έχουμε να επισημάνουμε ή να προσθέσουμε πλέον των ειρηθέντων κατά την ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή κ. Β. Κεγκέρογλου».

Ο κ. Τζαβάρας ερωτηθείς πλέον τι πρόκειται να πράξει μετά από αυτή την απάντηση από τον κ. Χαρδαλιά ανέφερε ότι «σέβομαι την άποψη του κ. Χαρδαλιά, από κει και πέρα θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις απόψεις μας, μου έχουν στείλει κάποια χαρτιά η συνομοσπονδία των κυνηγετικών συλλόγων και βρίσκομαι σε μία συζήτηση μαζί τους για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα πράγματα».

Στην ερώτηση του κ. Κώστα Τζαβάρα για τα προβλήματα που υπάρχουν με την απαγόρευση του κυνηγιού, απάντησε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων.

www.patrisnews.com


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ