Αρχική » Grid with Sidebar » Λουκετο στο εκτροφειο του ΚΣ Ροδαυ

Λουκετο στο εκτροφειο του ΚΣ Ροδαυ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
«Λουκέτο» μπήκε στο εκτροφείο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου, ύστερα από την απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου να προχωρήσει στην απελευθέρωση όλων των πέρδικων που φιλοξενούνταν σε αυτό. Η απόφαση, εξ’ όσων φαίνεται, αποτέλεσε μονόδρομο για τους αρμοδίους μέχρι και την ολοκλήρωση του ελέγχου που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου.
 
Κατά τα όσα εξήγησε στην «ΠΡΟΟΔΟ» η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου Κατερίνα Μπαλατσούκα, δεν ζητήθηκε σε καμία περίπτωση η ανάκληση της αδείας του εκτροφείου που έχει ήδη δοθεί από τη Διεύθυνση Γεωργίας και έτσι δεν τίθεται θέμα οριστικής απενεργοποίησης της λειτουργίας του.
 
«Εάν και εφόσον ολοκληρωθεί ο έλεγχος διαχείρισης στον Κυνηγετικό Συλλόγου Ρόδου και προκύψει ότι υπάρχει η οικονομική δυνατότητα λειτουργίας του εκτροφείου, τότε θα κινηθεί η διαδικασία επαναλειτουργίας του», ανέφερε η κ. Μπαλατσούκα, προσθέτοντας ότι, σκοπός της λειτουργίας ενός εκτροφείου είναι ο εμπλουτισμός των βιοτόπων.
 
Το εκτροφείο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου λειτουργεί από το έτος 2010 και φιλοξενούσε μέχρι και χθες περί τις 600 πέρδικες. Η απελευθέρωσή τους, αποφασίστηκε εξαιτίας της αδυναμίας χρηματοδότησης της λειτουργίας του. Εάν με την ολοκλήρωση του ελέγχου εκτιμηθεί ότι υπάρχει η οικονομική δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας του, θα γίνει προμήθεια πέρδικων από το Κρατικό Εκτροφείο Ρεθύμνου.
 
Αυτό συμβαίνει διότι τα μοναδικά έσοδα του Συλλόγου προέρχονται από την έκδοση αδειών θήρας, οι οποίες σήμερα δεν δίδονται λόγω της προαναφερθείσας κατάστασης. Η ολοκλήρωση της έρευνας εκτιμάται ότι θα συντελεστεί σε ένα περίπου μήνα.
 
Πηγή : proodos.net

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ