Αρχική » Grid with Sidebar » Λύκος κατασπάραξε τσομπανόσκυλο στο Βοτάνι του Ν. Καστοριάς

Λύκος κατασπάραξε τσομπανόσκυλο στο Βοτάνι του Ν. Καστοριάς

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Μπροστά σε αποτρόπαιο σκηνικό βρέθηκε ο ιδιοκτήτης ενός τσομπανόσκυλου στην κοινότητα του Βοτανίου του δήμου Άργους Ορεστικού, το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο από επίθεση λύκου ή λύκων.

SVESTONOF

Με δυσκολία μπορεί να καταλάβει κάποιος, πως ότι απέμεινε κάποτε ήταν σκύλος που φύλαγε μαντρί στην περιοχή της κοινότητας του Βοτανίου. Το συμβάν σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες. Όπως εκτιμάται το τσομπανόσκυλο κατασπάραξε λύκος ή πιθανότατα και λύκυοι (σπάνια μοναχικός λύκος να κάνει επίθεση) και το οποίο πιθανότατα θυσιάστηκε για να προφυλάξει το κοπάδι στο μαντρί από τα δόντια του άγριου ζώου.

Ο ιδιοκτήτης του νωρίς το πρωί εκείνης της ημέρας, εντόπισε τα υπολείμματα από τον σκύλο του, τα οποία απαθάντισε, φανερώνοντας την αγριότητα της επίθεσης απο το πεινασμένο ζώο. Η εικόνα που ακολουθεί είναι πολύ σκληρή!

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αύξηση των περιστατικών με επιθέσεις άγριων ζώων, λύκων και αρκούδων σε διάφορες περιοχές της ΠΕ Καστοριάς εις βάρον άλλων ζώων ή καρποφόρα δέντρα, που αποτελούν περιουσίες παραγωγών, με καταστροφικά αποτελέσματα.

Πηγή :https://www.ditikostipos.gr/


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ