Αρχική » Grid with Sidebar » “Μαχη” ακτιβιστων με κυνηγους για τις παπιες…..video

“Μαχη” ακτιβιστων με κυνηγους για τις παπιες…..video

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Αυστραλία,η κυνηγετική περίοδος της πάπιας ανοίγει με αυστηρότερους νόμους για τους….φιλόζωους διαδηλωτές !!!
 
Η αστυνομία είναι πλέον σε θέση να απομακρύνει διαδηλωτές από μια περιοχή για μέχρι και 12 μήνες, ενώ οι κυρώσεις έχουν σκληρυνεί σημαντικά. Από την μια πλευρά άνδρες και γυναίκες με ρούχα παραλλαγής κρατώντας τα όπλα τους,από την άλλη οι ζωολάτρεις με φανταχτερά φθοριούχα γιλέκα και στρατιωτικά κιάλια ,και στην μέση τα νεκρά πάπια διάσπαρτα στα σκαλιά του κοινοβουλίου -αυτό είναι το σκηνικό που συνιστά την ετήσια έναρξη της κυνηγετικής περιόδου πάπιας στην Victoria,μια έναρξη που σε μεγάλο βαθμό θυμίζει θεατρική παράσταση .
 
Στη λίμνη Elizabeth , κοντά στην πόλη της Kerang , οι πρωταγωνιστές αυτής της ετήσιας “παράστασης” , μαζί με ένα μικρό τάγμα αστυνομικών , πέρασαν ένα μεγάλο μέρος της βραδιάς χασομερώντας γύρω απο την άκρη του νερού , περιμένοντας ο καθένας να παίξει τον “ρόλο”του .
 
Το πρόβλημα , όπως πάντα , ήταν οι πάπιες . Μόνο που αυτή τη φορά δεν υπήρχαν πολλές από αυτές . Περίπου 3.000 ήταν στη λίμνη το βράδυ πριν την έναρξη, μόνο και μόνο για να εκδιωχθούν από την πρωινή άφιξη των φιλόζωων-σωτήρων τους,γκρίνιαξαν οι κυνηγοί,συμπληρώνοντας πως φέτος οι αριθμοί των πουλιών ήταν μειωμένοι εν μέρει ως αποτέλεσμα των ξηρών συνθηκών .
 
Μόλις τα πουλιά έφθασαν,αρκετά όπλα επωμίστηκαν και έγιναν κάποιες επιτυχημένες βολές . Ένας “διασώστης” , ο οποίος είχε μπει κρυφά μέσα στο νερό ,άρπαξε και έφερε ένα πληγωμένο παπί σε μια ειδική σκηνή (που έχει συσταθεί για την φροντίδα των πουλιών) χωρίς όμως να προλάβει να του προσφέρει τις “πρώτες βοήθειες” .
 
Η φετινή σεζόν ( το κυνήγι της πάπιας στη Βικτώρια επιτρέπεται για άλλες 16 εβδομάδες, εάν διαθέτεις την ειδική άδεια ) έρχεται με ένα σημαντικό νέο πλαίσιο – νέων σκληρών νόμων εναντίον των φιλόζωων διαδηλωτών .
 
Η αστυνομία είναι πλέον σε θέση να απομακρύνει διαδηλωτές από μια περιοχή για μέχρι και 12 μήνες, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες κυρώσεις γύρω από την προστασία των κυνηγών υδροβίων οι οποίες είναι πολύ αυστηρές !!! Πλησιάζοντας σε απόσταση 25 μέτρων από την άκρη του νερού χωρίς την ειδική κυνηγετική άδεια πλέον σημαίνει ένα πρόστιμο $ 8.661 , όπου προηγουμένως ήταν $ 1450 . Επίσης το πρόστιμο για ” παρενόχληση , παρακώλυση ή η παρεμπόδιση ” κυνηγού έχει πλέον διπλασιαστεί από τα 2.890 δολάρια που ήταν προηγουμένως .
 
« Ήταν μια δοκιμή σήμερα , ” είπε ο Laurie Levy , ένας βετεράνος της αντι-κυνηγετικής δραστηριότητας – από το 1986 , όταν για πρώτη φορά περιπλανήθηκε επί των υγροτόπων για τη διάσωση των υδροβίων .Ο Levy εισήλθε σήμερα συμβολικά εντός της λίμνης,μόνο και μόνο για να συνοδευτεί ευγενικά αλλά αστραπιαία,εκτός από την αστυνομία,καταλήγοντας επίσης με ένα πρόστιμο 360 δολαρίων και μια απαγόρευση εισόδου στην περιοχή . Ο Levy και η ομάδα του , ο Συνασπισμός Ενάντια στο κυνήγι πάπιας , ισχυρίζονται ότι οι κυνηγοί και η κυβέρνηση τα έχουν κάνει πλακάκια . Αντί για την απαγόρευση του κυνηγιού της πάπιας , το οποίο λένε ότι είναι σκληρό , η κυβέρνηση υποθάλπει το λόμπι των κυνηγών και προχωράει σε περιστολή των δικαιωμάτων των διαδηλωτών. « Μπορούν να φέρουν τους νόμους , δεν θα μας σταματήσουν να πολεμάμε επειδή είμαστε εδώ για τα υδρόβια πτηνά , ” είπε ο Levy στην Guardian , στα όρια του πάρκου από την οποία είχε μόλις απελαθεί … Από την άλλη πλευρά οι κυνηγοί τονίζουν τους κινδύνους που προκαλούν τέτοιες ενέργειες ! Και οι κίνδυνοι αυτοί είναι σοβαρότατοι !!! Το 2011 ,μια διασώστης πάπιας κατά λάθος πυροβολήθηκε στο πρόσωπο από ένα 14χρονο όταν εκείνη πετάχτηκε μπροστά στο όπλο του νεαρού ( στη Βικτώρια , οι πολίτες μπορούν να κυνηγήσουν από την ηλικία των 12 ) για καλη της τύχη και παρά την σοβαρότητα των τραυμάτων της απέφυγε να χάσει την όρασή της . Ο κρατικός φορέας που επιβλέπει το κυνήγι , είχε τότε σωστά ανακοινώσει ότι η γυναίκα ήταν σε μια απαγορευμένη περιοχή και σε απαγορευμένη χρόνο .
 
Επιστροφή στο σήμερα και στη λίμνη Elizabeth όπου υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις βίας μεταξύ των δυο αντιπάλων . Οι κυνηγοί και οι ζωολάτρεις κάθονται δίπλα -δίπλα στα αντίστοιχα στρατόπεδα τους , τρώγοντας σάντουιτς,αγνοώντας επιμελώς ο ένας τον άλλον σε μια σχεδόν ευγενική αντιπάθεια .
 
Ο Simon Toop , ο διευθυντής της κυνηγετικής περιοχής Game Victoria , τόνισε στον Guardian ότι ενώ η πολιτεία προσφέρει καλές ευκαιρίες για τους κυνηγούς η απόκτηση κυνηγετικής άδειας ρυθμίζεται από πολύ αυστηρές διαδικασίες .
 
Ο κάθε κυνηγός πρέπει να περάσει ένα ειδικό τεστ αναγνώρισης όλων των υδροβίων πτηνών ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα σκοτωθούν απειλούμενα είδη . Μπορούν να γεμίσουν τις τσάντες τους με ανώτατο όριο των 10 πουλιών ο καθένας και δεν επιτρέπεται να πυροβολήσουν καθιστό παπί επάνω στο νερό, εκτός εάν πρόκειται για κάποιο τραυματισμένο πουλί που θα πρέπει να θανατωθεί άμεσα για να μην υποφέρει . Αλλά οι νόμοι εναντίον των δήθεν οικοσωτήρων πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί .
 
” Οι προηγούμενοι νόμοι δεν είχαν αποτρεπτικό αποτέλεσμα “, δήλωσε ο Toop . “Οι ζωόφιλοι έθεταν την ίδια τους την ζωή σε κίνδυνο, τις ζωές των κυνηγών και επίσης τίθενται σε κίνδυνο και οι δικοί μας αξιωματικοί της άγριας ζωής. “
 
Οι διασώστες-ζωόφιλοι έχουν στόχο να περισυλλέγουν από το πεδίο τα τραυματισμένα πουλιά ώστε να τα αποθεραπευόσουν. Η στρατηγική αυτή προκαλεί κατάπληξη μεταξύ των κυνηγών .
 
” Έριξα σε ένα πουλί , προσγειώθηκε στο έδαφος και ο μάγκας βούτηξε την πάπια μου και άρχισε να τρέχει μακριά πριν προλάβω να το πάρω στα χέρια μου” δήλωσε ο κυνηγός Τζο Murrone .
 
” Οι greenies (πράσινοι,οικολόγοι) κάνουν το κυνήγι μας επικίνδυνο και κουραστικό . Τα πρόστιμα πρέπει να είναι βαρύτερα . Βάλτε τους στη φυλακή ,να τους γίνει μάθημα,μόνο έτσι θα καταλάβουν ” συνεχίζει ο Τζο Murrone.
 
Η μεγάλη παρουσία της αστυνομίας και το άγχος των φιλόζωων για το κυνήγι πάπιας, -καθώς και το ετήσιο τελετουργικό της τοποθέτησης νεκρών πτηνών στα σκαλιά του κρατικού κοινοβουλίου – εγείρει ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με το γιατί εκτιμούμε κάποια ζώα πιο πολύ από άλλα .
 
Για οποιοδήποτε λόγο,το κυνήγι των υδροβίων έχει χτυπήσει ένα νεύρο , και οι διαδηλώσεις κατά της θανάτωσής τους απαιτούν σημαντικούς πόρους για την αστυνόμευση και τη ρύθμιση .
 
” Η κοινωνία μας έχει μπει σε μία τρομερή αντίφαση και δεν το συνειδητοποιούν , ” δήλωσε ο Collin Wood , του Κυνηγετικού Συνδέσμου της Αυστραλίας . ” Αν πάρουμε φωτογραφίες από ό, τι συμβαίνει στα σφαγεία και τις δείξουμε στον κόσμο , αυτομάτως θα τρομοκρατούνται και δεν θα ξανατρώγανε κρέας . Προσβλέπουμε σε μια αγελάδα και απλά πιστεύουμε ότι είναι μια μπριζόλα , ενώ οι πάπιες είναι άγρια , ελεύθερα ζώα οπότε χρήζουν προστασίας .”
 
 

SVESTONOF
 
” Η κοινωνία μας κρύβει το κεφάλι της στην άμμο . Όταν κάποιος καταβροχθίζει ένα κοτόπουλο ή μια μπριζόλα που προηγουμένως έχει σφάξει κάποιος άλλος, δεν είναι λογικό να επικρίνει εμένα γιατί έχω σκοτώσει το δικό μου κρέας . Μην κηρύττουν ήθος ,όταν δεν το διαθέτουν.”
 
Στη λίμνη Elizabeth , οι κυνηγοί συζητούν πώς θα πρέπει να προστεθεί πάπια στο αγαπημένο πιάτο ζυμαρικών τους αργότερα . Αλλά η εμπορική πώληση πάπιας απαγορεύεται , κάτι που ο Wood αισθάνεται ότι είναι λάθος .
 
“Αυτό θα μπορούσε να είναι μια καθαρή, πράσινη πηγή τροφής », είπε . «Αλλά δεν έχουμε λάβει ακομα αυτή την ευκαιρία . “
 
Ο Wood είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κυνηγών είναι υπεύθυνοι άνθρωποι που έχουν προσφέρει και προσφέρουν πολύτιμα εισοδήματα προς τις αγροτικές κοινότητες .Το κυνήγι είναι στην φύση μας,είναι στα γονίδια μας και δεν είναι καλό να πηγαίνεις κόντρα στην φύση .
 
Απόδοση στα Ελληνικά Αλέξανδρος Παλαιολόγος
 
Πηγή ; theguardian


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ