Αρχική » Grid with Sidebar » Μεγάλη νίκη των Γάλλων κυνηγών με τη βοήθεια του Ε. Μακρόν

Μεγάλη νίκη των Γάλλων κυνηγών με τη βοήθεια του Ε. Μακρόν

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Δημοσιεύτηκαν στην Γαλλική εφημερίδα της κυβέρνησης τα διατάγματα που καθορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις των παραδοσιακών τρόπων κυνηγιού στη Γαλλία (δίχτυα, παγίδες κλπ). Ο κ. Εμμανουέλ ΜΑκρόν και η κυβέρνησή του στάθηκαν για άλλη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων, έκλεισαν τα αυτιά τους στις σειρήνες των ΜΚΟ και έπραξαν αυτό που πρέπει. Δικαίωσαν τα επιστημονικά τεκμηριωμένα αιτήματα των κυνηγών. Κάτι που ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του αρνείται πεισματικά να δει. Δείτε τι ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Θήρας κ. Willy Schraen.

SVESTONOF

«Η Γαλλική Ομοσπονδία Θήρας εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δημοσίευση σήμερα το πρωί στην εφημερίδα της κυβέρνησης τις αποφάσεις που θεσπίζουν κανόνες για τους παραδοσιακούς τρόπους θήρας στη Γαλλία

Σε αντίθεση με όσα επαναλαμβάνουν ορισμένοι ξανά και ξανά, το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν είπε ποτέ ότι τα παραδοσιακά κυνήγια είναι παράνομα, αλλά έκρινε ότι τα εν λόγω εθνικά διατάγματα δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένα όσον αφορά τις προϋποθέσεις παρέκκλισης που θέτει η ευρωπαϊκή οδηγία.

Αυστηρά ελεγχόμενες, δεν έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη βιοποικιλότητα, δεδομένου ότι οι ποσοστώσεις θηραμάτων είναι πολύ κάτω από το όριο ετήσιας θνησιμότητας 1% για τους οικείους πληθυσμούς πτηνών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Εμανουέλ Μακρόν το έχει κατανοήσει σαφώς αυτό και δεν πρόκειται για “δώρο στους κυνηγούς”, αλλά για μια λογική απόφαση να επιτραπεί η συνέχιση των πατρογονικών τεχνικών κυνηγιού που αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς των λίγων ενδιαφερόμενων διαμερισμάτων.

Η Γαλλική Ομοσπονδία Θήρας δεν μπορεί παρά να χαιρετίσει το τεκμηριωμένο περιεχόμενο αυτών των διαταγμάτων και το αποτέλεσμα αυτό, το οποίο είναι καρπός μιας μελετημένης συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικολογικής Μετάβασης.

Οι ενδιαφερόμενοι κυνηγοί, όλοι οι λάτρεις και οι ειδικοί, θα μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο της μετανάστευσης.

Η έντονη χειρονομία της κυβέρνησης μετά την ξεκάθαρη απόφαση του Προέδρου υπέρ του παραδοσιακού κυνηγιού πρέπει να χαιρετιστεί με κάθε αντικειμενικότητα.

Επί 25 χρόνια και παρά τις συνεχείς επιθέσεις ορισμένων ΜΚΟ κατά του κυνηγιού, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφαίνεται πάντα υπέρ της κυβέρνησης και των κυνηγών, ακόμη και τα τελευταία χρόνια.

Τα παραδοσιακά κυνήγια αφαιρούν απειροελάχιστες ποσότητες πτηνών χωρίς καμία επίπτωση στη διατήρηση των ειδών και της βιοποικιλότητας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν εγκριθεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Χρειαζόταν περισσότερη αιτιολόγηση για τις εθνικές αποφάσεις και αυτό έχει πλέον επιτευχθεί. Αυτά τα κυνήγια, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του αγροτικού μας τρόπου ζωής, είναι ισχυρά συνδεδεμένα με ορισμένες περιοχές και είναι απολύτως συμβατά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία πρέπει επίσης να λαμβάνει υπόψη την ποικιλομορφία των κυνηγετικών πολιτισμών.»

Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ