Αρχική » Grid with Sidebar » Μεταδοθηκε η γριπη των πτηνων απο ανθρωπο σε ανθρωπο

Μεταδοθηκε η γριπη των πτηνων απο ανθρωπο σε ανθρωπο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Κινέζοι επιστήμονες κατέγραψαν το πρώτο περιστατικό μετάδοσης του νέου στελέχους του ιού της γρίπης των πτηνών Η7Ν9 από άνθρωπο σε άνθρωπο.

 

Πρόκειται για μια 32χρονη γυναίκα που φρόντιζε τον πατέρα της στο νοσοκομείο και προσβλήθηκε και η ίδια από τον ιό. Και οι δυο πέθαναν στη μονάδα εντατικής θεραπείας από πολλαπλή κατάρρευση οργάνων.

 

Σε αντίθεση με τον πατέρα της, που είχε επισκεφτεί υπαίθρια αγορά πουλερικών μια εβδομάδα πριν αρρωστήσει, η 32χρονη δεν είχε έρθει σε επαφή με πτηνά, ωστόσο έξι μέρες από την τελευταία φορά συνάντησε τον πατέρα της παρουσίασε συμπτώματα της γρίπης.

 

Από αναλύσεις στον πατέρα και την κόρη αποδείχθηκε ότι τα στελέχη του ιού ήταν γενετικά ταυτόσημα, κάτι που ενισχύει τη θεωρία ότι η κόρη προσβλήθηκε απευθείας από τον πατέρα και όχι από άλλη πηγή.

 

Μέχρι τώρα υπήρχαν ενδείξεις πως οι άνθρωποι προσβάλλονται από τον ιό μόνο όταν έλθουν σε άμεση επαφή με μολυσμένα πτηνά.

 

Οι επιστήμονες τονίζουν πως το περιστατικό δεν σημαίνει ότι ο ιός ανέπτυξε την ικανότητα να μεταδίδεται με ευκολία μεταξύ των ανθρώπων, ωστόσο η είδηση έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις γιατί πρόκειται για την πρώτη μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο.

 

Μέχρι τις 30 Ιουνίου στην ανατολική Κίνα είχαν καταγραφεί 133 περιστατικά και 43 θάνατοι από τον ιό της γρίπης των πτηνών Η7Ν9.
 

econews


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ