Αρχική » Grid with Sidebar » Μια διαφορετική εκδοχή περί κλιματικής αλλαγής

Μια διαφορετική εκδοχή περί κλιματικής αλλαγής

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ο Σκοτ Προύιτ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, δήλωσε ότι το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι η βασική αιτία που προκαλεί την κλιματική αλλαγή, μια δήλωση που αντιβαίνει στην εδραιωμένη επιστημονική άποψη για το φαινόμενο.
 
Μιλώντας σε εκπομπή του CNBC για το διοξείδιο του άνθρακα, ο Προύιτ είπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι η ακριβής μέτρηση της ανθρώπινης δραστηριότητας με αντίκτυπο στην κλιματική αλλαγή αποτελεί μεγάλη πρόκληση και υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες για τον βαθμό των επιπτώσεων· όχι, λοιπόν, δεν συμφωνώ ότι είναι η πρωταρχική αιτία για την κλιματική αλλαγή που αντιμετωπίζουμε». «Πρέπει να συνεχίσουμε τη συζήτηση, την παρατήρηση και την ανάλυση», επέμεινε, διευκρινίζοντας ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη» (σ.σ. τον ρόλο του διοξειδίου του άνθρακα).
 
Εκτός από την αντίφαση με όλες τις επιστημονικές έρευνες για την κλιματική αλλαγή, συμπεριλαμβανομένων χρόνιων μελετών για το φαινόμενο από ομοσπονδιακές υπηρεσίες, τα σχόλιά του τον φέρνουν σε σύγκρουση με νόμους και ρυθμίσεις της υπηρεσίας της οποίας προΐσταται.
 
Ειδικότερα, έκθεση του 2013 από τη Διακυβερνητική Ομάδα για την Κλιματική Αλλαγή, μια οργάνωση από 2.000 διεθνείς επιστήμονες που ασχολούνται με το φαινόμενο, κατέληγε στο συμπέρασμα πως είναι «εξαιρετικά πιθανό» η κλιματική αλλαγή, σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό, από το 1951 έως το 2010 να είναι απόρροια των ανθρώπινων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και άλλων χημικών αερίων. Μελέτη του περασμένου Ιανουαρίου που εκπονήθηκε από τη NASA και την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας συμπέρανε, εξάλλου, ότι «η μέση θερμοκρασία του πλανήτη αυξήθηκε κατά 1,1 βαθμό Κελσίου από τα τέλη του 19ου αιώνα, μια αλλαγή που προκλήθηκε κυρίως από τα αυξημένα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα και άλλων εκπομπών ρύπων, που οφείλονται σε ανθρώπινες δραστηριότητες». «Ο κ. Προύιτ κάνει λάθος», σχολίασε ο Μπέντζαμιν Ντ. Σάντερ, ερευνητής σε θέματα κλιματικής αλλαγής στο εθνικό εργαστήριο Λόρενς Λίβερμορ του υπουργείου Ενέργειας. «Η επιστημονική κοινότητα μελετάει το ζήτημα εδώ και δεκαετίες», συμπλήρωσε.
 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ