Αρχική » Grid with Sidebar » Νεκρα πουλια απο φολες

Νεκρα πουλια απο φολες

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Ασυνείδητοι σκορπούν το θάνατο σε απειλούμενα με εξαφάνιση είδη στο Δέλτα του Νέστου, πετώντας δηλητηριασμένα δολώματα! Σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, ένας εθελοντής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας βρήκε νεκρά τέσσερα σπάνια πουλιά και ένα τσακάλι στην αγροτική περιοχή του οικισμού Μοναστηράκι.

 

Ο επόπτης του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου –Βιστωνίδας- Ισμαρίδας διαπίστωσε ότι τα πουλιά ήταν δύο γερακίνες που προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις και δύο στικταετοί του είδους που καταγράφεται ως «κινδυνεύον» στο Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ειδών μια και σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχουν συνολικά μόλις 70 ως 80 άτομα. Αλλά και το τσακάλι είναι προστατευόμενο είδος και το Δέλτα του Νέστου είναι από τους τελευταίους βιότοπους σε όλη την Ελλάδα που απαντάται σε ικανοποιητικό αριθμό.

 

Τα νεκρά ζώα, που βρίσκονταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου στην Κεραμωτή για να αποφθεχθούν και νέοι θάνατοι από άλλα ζώα που θα τραφούν από τις σάρκες τους. Ένας κτηνίατρος πήρε δείγματα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους, ενώ το νεκρό τσακάλι μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Καβάλας για να εξεταστεί αν είχε προσβληθεί από λύσσα.

 

Πηγή :ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ