Αρχική » Grid with Sidebar » Νεκρό γουρουνόσκυλο από επίθεση λύκων στη Φλώρινα

Νεκρό γουρουνόσκυλο από επίθεση λύκων στη Φλώρινα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε το Σάββατο 02/11/19 στο Βροντερό Φλώρινας, σε κυνήγι αγριόχοιρου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Ζήση Τσέπα να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!
 
Συγκεκριμένα πρόκειται για την Λίζα 6 ετών Βοσνιακό μπαράκι, την οποία έβγαλε η παρέα του Ζήση το πρωί του Σαββάτου 02/11/19 στην ευρύτερη περιοχή του Βροντερού για κυνήγι αγριόχοιρου.
 
Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στην σύντροφο του, ο ίδιος ο Ζήσης : ” Το περιστατικό έγινε στο Βροντερό, το πρωί του Σαββάτου 02/11/19 γύρω στις 09.00. Κάναμε μια παγάνα και ενώ τα 2 σκυλιά μας η Λίζα και ο Άρης είχαν τα γουρούνια σε στάμπα και ακούγαμε τα χαρακτηριστικά γαβγίσματα, ξαφνικά ακούσαμε ουρλιαχτά πόνου και φόβου και από τα 2 σκυλιά, ένα ελάχιστο κλάμα από την Λίζα και ουρλιαχτά φόβου από τον Άρη.
 
Τρέξαμε με τον αδερφό μου φωνάζοντας και πυροβολώντας στον αέρα, ήταν 200 μέτρα απόσταση σύμφωνα με το GPS, κοντεύοντας έπεσε πάνω μου ο Άρης τρομοκρατημένος και μετά από μερικά μέτρα είδα την Λίζα στο έδαφος ανοιγμένη, να αναπνέει ακόμα και να με κοιτάει στα μάτια με ένα βλέμμα που μαρτυρούσε τρόμο και πόνο. Την πήρα αγκαλιά να την κατεβάσω στον κτηνίατρο και πέθανε στα χέρια μου σε λιγότερο από 5΄ ”  Ο Ζήσης συνεχίζει ” Δεν έχουν τελειωμό οι επιθέσεις των λύκων, δεν ξέρουμε που να πάμε, να λύσουμε σκυλιά και να είμαστε σίγουροι πως στο τέλος θα τα επιστρέψουμε όλα ζωντανά στο σπίτι μας. Αντάρτικο, Σκοπός, Πισοδέρι, Καρυές και άλλες πολλές περιοχές είναι γεμάτες λύκους, παντού υπάρχουν λύκοι πλέον.
 
 
Είμαστε κτηνοτρόφοι και μας έχουν ταράξει στις ζημιές, πάρα πολλές απώλειες άσε που τρώνε και τα τσοπανόσκυλα. Υπάρχουν περιοχές, μονοπάτια όπως η Σφήκα, η Λάτιστα, η Σέλτσα και οι Κρανιές που δεν πλησιάζει άνθρωπος εδώ και 5 χρόνια από τον φόβο των λύκων. Είμαστε κυριολεκτικά στο έλεος του θεού …”
 
Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:
 
1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω
 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ