Αρχική » Grid with Sidebar » Νεο TOYOTA HILUX : Το «θηρίο»

Νεο TOYOTA HILUX : Το «θηρίο»

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF
 
Τo Hilux έχει γίνει συνώνυμο με τις έννοιες της αντοχής στη σκληρή χρήση και της αξιοπιστίας, δοκιμασμένο με επιτυχία από τις πιο περιπετειώδεις εξορμήσεις στην ύπαιθρο, μέχρι τις πιο απαιτητικές ανάγκες του επαγγελματία στην πόλη.
 
Το νέο Hilux μας συντρόφεψε σε τρεις εξορμήσεις μας στη Φωκίδα τόσο για αγριόχοιρο όσο και για μπεκάτσα. Η επιλογή του συγκεκριμένου οχήματος σε συνδυασμό με το κάκιστο επαρχιακό δίκτυο του νομού, μας έδωσε έναν πολύτιμο σύντροφο για τα δύσκολα. Κινηθήκαμε μόνο σε χωματόδρομους στενούς και λασπωμένους, ενώ οι αναστροφές γίνονταν εκτός δρόμου. Κατεβήκαμε έως τις όχθες του Μόρνου και ανεβήκαμε έως τα 1.300 μέτρα υψόμετρο, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Ταυτόχρονα κλέψαμε την παράσταση στις ματιές όσων το έβλεπαν, ακόμη και μέσα στις πόλεις. Γιατί, με το Hilux, η Toyota λανσάρει μια νέα σχεδίαση, εμπνευσμένη από τα Toyota Land Cruiser και RAV4, σε συνδυασμό με κορυφαία ποιότητα εσωτερικού. Το εντυπωσιακό και δυναμικό Hilux, παράλληλα με τους οικονομικούς κινητήρες προδιαγραφών Euro V (τους κορυφαίους στην κατηγορία σε επίπεδο κατανάλωσης), παραμένει ο καλύτερος συνεργάτης.
 
Σχεδίαση
 
Εξωτερικά, το Hilux ξεχωρίζει με τη σχεδίαση μάσκας, γρίλιας και προφυλακτήρα, τα φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω και το μυώδες καπό. Οι θόλοι των τροχών και τα πρωτότυπα σχέδια ζαντών ολοκληρώνουν τη δυναμική εικόνα του.
 
Το εσωτερικό από την άλλη, εντυπωσιάζει με εργονομία και στοιχεία εξοπλισμού που θυμίζουν περισσότερο ένα επιβατικό αυτοκίνητο. Η αντιληπτή ποιότητα είναι υπεράνω κριτικής όπως και η αισθητική με τη σχεδίαση του πάνω μέρος του ταμπλό, τον ευανάγνωστο πίνακα οργάνων, το σπορτίφ τιμόνι και τα νέα κεντρικά όργανα. Εκπληξη προκαλεί το Toyota Touch, μία προηγμένη μονάδα mutlimedia, μοναδική στην κατηγορία, με έγχρωμη οθόνη αφής 6.1? και πληθώρα δυνατοτήτων για τον οδηγό, όπως ο έλεγχος του ηχοσυστήματος, η συνδεσιμότητα με USB, Bluetooth και i-pod/mp3 players και, φυσικά, την κάμερας οπισθοπορείας για εύκολο παρκάρισμα. Τέλος, τον πλούσιο εξοπλισμό ολοκληρώνουν οι αισθητήρες βροχής.
 
Δυνατότητες
 
Προσαρμοσμένο για την κάλυψη μιας πλειάδας αναγκών, το Hilux προσφέρει τις δυνατότητες ενός εργαλείου δουλειάς, ενός οχήματος διπλής χρήσης και ενός αυτοκινήτου ελεύθερου χρόνου που υλοποιείται με έξι επίπεδα εξοπλισμού: Standard, Comfort, Special Edition, Cruiser, Tornado και Premium. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρεις διαρρυθμίσεις καθισμάτων και τύπους αμαξώματος (Single, Extra και Double Cab), δύο εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες, μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο και μετάδοση 2WD ή 4WD.
 
Ειδικότερα οι κινητήρες του Hilux 4WD 2.5 και 3.0 D-4D, έχουν ισχύ 144 και 171 ίππους και 343 και 360 Nm ροπής αντίστοιχα, ενώ εντυπωσιακά χαμηλά είναι τόσο η κατανάλωση όσο και οι εκπομπές ρύπων. Ετσι, ο κινητήρας 3.0 D4D προσφέρει κατανάλωση μειωμένη κατά 0,6 λτ./100χλμ. (-12%) ενώ ο 2.5 D-4D κατά 1.0 λτ./100 χλμ. σε σχέση με το παρελθόν. Με τη δε προσθήκη Φίλτρου Σωματιδίων Πετρελαίου – Diesel Particulate Filter (DPF) και οι δύο κινητήρες 2.5 D-4D και 3.0 D-4D του Hilux πληρούν τις προδιαγραφές Euro V, γεγονός που επιτρέπει πλέον τη χρήση τους και στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα.
 
 
Επιπλέον, οι εκδόσεις Hilux 2WD εφοδιάζονται με το στιβαρό πλαίσιο των 4WD μοντέλων. Αυτό όχι μόνο βελτιώνει την απόσταση του οχήματος από το έδαφος, (άρα και τις off-road ικανότητες του αυτοκινήτου), αλλά αυξάνει και την ικανότητα ρυμούλκησης στους 2,5 τόνους.
 
Tο Hilux συμπληρώνει την εικόνα του τεχνολογικά προηγμένου με το Σύστημα Εξυπνης Πέδησης LSPV, τα συστήματα LSD, ADD, VSC, TRC, EBD, BA, ABS και το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που ενσωματώνει δύο τεχνολογίες οι οποίες εφαρμόζονται στο Land Cruiser: Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για τον έλεγχο των ταχυτήτων και την πρόσθετη υποβοήθηση για κατέβασμα ταχυτήτων σε οδόστρωμα με κλίσεις. Όλα αυτά συνοδεύονται από την κορυφαία αξιοπιστία και τη στάνταρ εγγύηση 6 ετών/ 180.000 χλμ. της Toyota.
 
 
Παροχές
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «HILUX: ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ»
 
4Χ 2
(Single & Extra Cab) 4 χρόνια ή 60.000 χλμ. δωρεάν service +άμεσο οικονομικό όφελος 450 €
 
4Χ4
(Single & Extra Cab) 4 χρόνια ή 60.000 χλμ. δωρεάν service +άμεσο οικονομικό όφελος 850 €
Double Cabs 4 χρόνια ή 60.000 χλμ. δωρεάν service +άμεσο οικονομικό όφελος 1.250 €
 
Το δωρεάν service περιλαμβάνει το σύνολο της προβλεπόμενης τακτικής συντήρησης από τον κατασκευαστή σε βάθος τετραετίας ή 60.000 χλμ. (όλες οι τακτικές συντηρήσεις έτους/15.000 χλμ. και εξαμήνου/7.500 χλμ.), καλύπτει όλα τα σχετικά αναλώσιμα/ανταλλακτικά, καθώς και την απαιτούμενη σχετική εργασία.
 
 
Εθνος Κυνήγι – Car & Driver
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Χάρης Γκίκας


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ