Αρχική » Grid with Sidebar » Ξαναρχιζει το κυνηγι λυκων στη Γαλλια

Ξαναρχιζει το κυνηγι λυκων στη Γαλλια

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η Γαλλία επιτρέπει το κυνήγι λύκων σε μέρη όπου τα πρόβατα κινδυνεύουν από την ταχύτατη αύξηση του αριθμού αυτών των σαρκοφάγων ζώων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.
 
Η γαλλική κυβέρνηση συμβουλεύει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να πυροβολούν προειδοποιητικά στον αέρα κοντά στις φάρμες τους για να «ενημερώνουν» τους λύκους να μείνουν μακριά.
 
 
Επίσης, τους έχει ενημερώσει και τους έχει δώσει και σχετικά κονδύλια για την τοποθέτηση ηλεκτροφόρων φρακτών αλλά και την αγορά μεγαλόσωμων σκυλιών ώστε να αποτρέπεται η επιδρομή λύκων κοντά σε αγροτικές περιοχές.
 
Συνολικά, στη γαλλική κυβέρνηση κοστίζει 12 εκατ. ευρώ το χρόνο η προστασία από τους λύκους αλλά και οι αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους.
 
Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές η κυβέρνηση πληρώνει περισσότερα για τους λύκους από ότι για τους ανέργους, σύμφωνα με την αγροτική οργάνωση Eleveurs et Montagnes.
 
 
Για το λόγο αυτό, η Γαλλία αποφάσισε να επιτρέψει το κυνήγι λύκων. Μέχρι στιγμής οι κυνηγοί έχουν σκοτώσει 7 –στη Γαλλία υπάρχουν περισσότεροι από 250- ενώ οι λύκοι έχουν αποδεκατίσει περισσότερα πρόβατα από ποτέ.
 
Πηγή : agronews.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ