Αρχική » Grid with Sidebar » Ξυλοδαρμός εργάτη του Δήμου Αλιμου από “Φιλόζωο”

Ξυλοδαρμός εργάτη του Δήμου Αλιμου από “Φιλόζωο”

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Την αγανάκτησή του για τον ξυλοδαρμό του εργάτη στην καθαριότητα του δήμου Αλίμου, από “φιλόζωο” εξέφρασε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης.
 
Το δυσάρεστο περιστατικό, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το geitoniamou.gr και  είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, με σοβαρά τραύματα από γροθιές στο πρόσωπο, ένας εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, έγινε στην πλατεία Εκτελωνιστών.
 
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αιτία για τον καβγά ήταν η παρατήρηση που έκανε ο άνθρωπος του δήμου, σε ένα ζευγάρι που είχε βγάλει βόλτα το σκύλο του.
 
“Σε πληρώνουμε, για να μαζεύεις τις ακαθαρσίες των σκυλιών” φέρεται να του είπε το ζευγάρι
 
Κουβέντα στην κουβέντα ήρθαν στα χέρια, ενώ κάποιοι γείτονες προσπάθησαν να τους χωρίσουν.
 
“Βγήκα από τις φωνές στο μπαλκόνι και είδα 5-6 άτομα να κυνηγιούνται γύρω από την πλατεία” είπε μια γυναίκα που μένει δίπλα.
 
Ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ισχυρίστηκε ότι ήταν σε άμυνα, γιατί ο υπάλληλος τον απειλούσε με ένα χλοοκοπτικό μηχάνημα.
 
Το θέμα είναι ότι ένας άνθρωπος που βγήκε πρωί πρωί στους δρόμους για το μεροκάματο, βρέθηκε στο νοσοκομείο με παραμορφωμένο το πρόσωπό του από τα χτυπήματα.
 
Και από ότι λένε όσοι ήταν μπροστά στο περιστατικό, δεν θα υπήρχε η δυσάρεστη αυτή κατάληξη, αν ο ιδιοκτήτης του σκύλου δεν αντιδρούσε τόσο έντονα. Είχε δεν είχε δίκιο.
 
Δείτε τι έγραψε ο Ανδρέας Κονδύλης:
 
Ο Εμμάνιουελ Κάντ έλεγε πως “πρέπει να φερόμαστε καλά στα ζώα, γιατί αυτό μας εκπαιδεύει να φερόμαστε καλύτερα στον συνάνθρωπο”.
 
Το περιστατικό στην Πλατεία Εκτελωνιστών θα έκανε μάλλον τον μεγάλο φιλόσοφο του 18ου αιώνα να ξανασκεφτεί την άποψή του.
 
Ένας ‘φιλόζωος’ δέρνει έναν εργάτη καθαριότητας του Δήμου και τον στέλνει στο νοσοκομείο με παραμορφωμένο πρόσωπο και σπασμένη τη γνάθο του σε 4 κομμάτια, επειδή ο εργάτης του υπέδειξε το αυτονόητο: να μαζευτούν από τον ‘φιλόζωο’ τα περιττώματα του σκύλου του, που είχε βγάλει βόλτα, και να του φοράει λουρί, όπως ακριβώς επιβάλει ο νόμος.
 
Είπα να μη σχολιάσω αμέσως, να αφήσω την αγανάκτηση να καταλαγιάσει και να προσπαθήσω να το δω σφαιρικά, από όλες τις πλευρές. Στο κάτω κάτω έχω κι εγώ γάτα στο σπίτι, γεγονός που κάνει κάποιους επισκέπτες να αντιδρούν…
 
Από όπου όμως κι αν το΄ πιασα το θέμα, η αγανάκτηση δεν μ΄ άφηνε. Γιατί ουσιαστικά δεν τίθεται θέμα φιλοζωίας, αλλά ανυπαρξίας ευθύνης και παραληρήματος του «εγώ».
 
ΕΓΩ βγάζω το σκύλο ΜΟΥ βόλτα, ο σκύλος ΜΟΥ θα τα κάνει, ο άλλος θα τα πατήσει, ο άλλος θα γλιστρήσει και θα βρωμίσει και σε τελική ανάλυση να τα καθαρίσει κάποιος άλλος, ο Δήμος ή όποιος να ‘ναι, ΕΜΕΝΑ δεν με νοιάζει…
 
Ούτε νόμος, ούτε προστασία του περιβάλλοντος, ούτε καθαριότητα για τους άλλους… Ποιοι άλλοι; Ποιος εργαζόμενος; Μπουνιές στο δόξα πατρί…
 
Ναι. Η αγάπη και ο σεβασμός στα ζώα είναι δείκτης πολιτισμού. Αλλά όχι, όταν ο σεβασμός προς τα ανθρώπινα δικαιώματα πάει περίπατο… Αυτά…
 
Πηγή: geitoniamou.gr
 
 
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ