Αρχική » Grid with Sidebar » Οι Ελληνικές συμμετοχές στο Ιταλικό πρωτάθλημα Πόιντερ και Σέττερ

Οι Ελληνικές συμμετοχές στο Ιταλικό πρωτάθλημα Πόιντερ και Σέττερ

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Το πρωινό της Κυριακής 22 Νοεμβρίου ξεκινάμε από την Αθήνα για το Νις της Σερβίας όπου θα διεξαχθεί το Ιταλικό πρωτάθλημα Ερευνας Κυνηγίου και Μεγάλης Ερευνας.
 
Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, αφού η ανομβρία των δύο τελευταίων μηνών σε συνδυασμό με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες δυσκόλεψαν τους σκύλους να παρουσιαστούν στο ανώτατο επίπεδο, όμως ευτυχώς η βροχή της τελευταίας στιγμής (το απόγευμα της Κυριακής) ήρθε για να σώσει την κατάσταση.
 
Τη Δευτέρα το πρωί το ξενοδοχείο περικυκλώθηκε από κυναγωγούς με τα φορτηγά τους, αφού για κάθε μέρα υπήρχαν συνολικά 12 τερέν με περίπου 280 Σέττερ και Πόιντερ.
 
Το «παρών» έδωσαν εκτός από τους Ιταλούς και τους Σέρβους κυναγωγούς, αρκετοί Ισπανοί, Κροάτες και Γερμανοί, αλλά και οι δικοί μας Μαυρίδης, Μανωλάκης, Γονιδάκης, Κοσμάς, Παχής και Παυλίδης.
 
Αισθητή ήταν η απουσία του «μαέστρου» Ademaro Scipioni. Από κριτές, εκτός από τους οικοδεσπότες Σέρβους, υπήρχαν μόνο Ιταλοί και Ελληνες, κάτι που αποδεικνύει και την εμπιστοσύνη αλλά και τον σεβασμό προς τους Ελληνες κριτές και εν γένει στην ελληνική κυνοφιλία.
 
Στην Ερευνα Κυνηγίου από ξένους κυναγωγούς τη διαφορά έκανε ο Gavrilovic με τη Σέττερ Sky del duda και το Πόιντερ Rik, ο Iazzeta με ένα Πόιντερ πολύ ποιοτικό, τον Oscar Villa Elena, καθώς και με την Ukraina del Volturno καθώς και η Πόιντερ Ici Dipinti του Richielli και ο Pegaso ένα Σέττερ του Mazzonetto.
 
Ο Δημήτρης Γκουζούνας μαζί με τον VERDIANI PAOLO.
 
Ελληνες κυναγωγοί
 
Στη Μεγάλη Ερευνα σαφώς τη διαφορά έκανε το Σέττερ Nolo del Zagnis – Σέττερ του Pezzota, το Σέττερ Tris του Lombardi, το Πόιντερ BIll della Steccaia του Cantoni, o Lucaniae Issaco – Πόιντερ του Maggiolo, ο Mercy – Πόιντερ του Eschini, o Roval Giob – Σέττερ του Bruni, o Νatan – Σέτττερ του Bischi και τέλος η Venere di val di chiana – Σέττερ του Nuziatta.
 
Από τους Ελληνες κυναγωγούς όλοι είχαν καλές βαθμολογίες, με σχεδόν όλους τους σκύλους τους να βαθμολογούνται με Εξαίρετος, γι’ αυτό και θα αναφερθώ αναλυτικά μόνο στα CAC και RCAC.
 
Στη Μεγάλη έρευνα είχαμε την Perla – το Πόιντερ του κ. Μανωλάκη με ιδιοκτήτη τον κ Πάντα που στο τερέν της πήρε CAC και ύστερα από μπαράζ το έκανε RCACIT, ο Don Sirtouf, ένα Σέττερ ιδιοκτησίας του κ. Μαθιόπουλου με RCAC και ο Demo Sirtouf, Σέτττερ που πήρε CAC με ιδιοκτήτη τον κ. Bagani και κυναγωγό τον κ. Μαυρίδη.
 
Στην Ερευνα Κυνηγίου είχαμε τον Max Gialtron (Σέττερ) με ιδιοκτήτη τον κ. Χαλκίτη που έκανε 2 CAC και 1 RCACIT, τον Astraxan del Duda – Πόιντερ με ιδιοκτήτη τον κ. Κλωνάρη που έκανε 3 CAC και 1 CACIT, τη Zara della Palmosa (Πόιντερ) με ιδιοκτήτη τον κ. Κλωνάρη που έκανε RCAC, τον Mondo Sargiadae (Πόιντερ) με ιδιοκτήτη τον κ. Κλωνάρη που έκανε RCAC και τον Bill Droserou (Σέττερ) με ιδιοκτήτη τον κ. Souleiman που πήρε RCAC με κυναγωγό τον κ. Γονιδάκη.
 
Επίσης, το Σέττερ Κavadias Bruno με ιδιοκτήτη τον κ. Αγτζίδη έκανε 2 CAC, ο Kavadias Omiros (Σέττερ) με ιδιοκτήτη τον κ. Κούρκουλο έκανε RCAC, ο Negus del Zaglas (Σέττερ) έκανε RCAC με ιδιοκτήτη τον κ. Ματθαίου, ενώ στα special Ιρλανδικά Σέττερ ο Red έκανε RCAC-RCACIT με ιδιοκτήτη τον κ. Αποστόλου και με κυναγωγό τον κ. Παχή.
 
Αποτελέσματα εξαιρετικά αν σκεφθεί κανείς ότι επιτεύχθηκαν μέσα σε έναν τρομερό ανταγωνισμό.
 
Ενα μπράβο σε όλους τους κυναγωγούς που άφησαν τα σπίτια τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες για να βρίσκονται ακόμη μία φορά εκεί όπου χτυπάει ο παλμός της κυνοφιλίας και να αποδεικνύουν στην πράξη την καθιέρωση της χώρας μας ως κυνοφιλικής δύναμης στην Ευρώπη.
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ