Αρχική » Grid with Sidebar » Οι κτηνοτρόφοι της Αρκαδίας εξακολουθούν να παραμένουν στο έλεος των τσακαλιών

Οι κτηνοτρόφοι της Αρκαδίας εξακολουθούν να παραμένουν στο έλεος των τσακαλιών

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Καμία ουσιαστική απάντηση δεν έλαβε ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη και προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αρκαδίας, σχετικά με το θέμα των τσακαλιών τα οποία επιτίθενται στα βοσκοτόπια της Αρκαδίας.
 
Συγκεκριμένα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισυνάπτει ως μοναδική απάντηση, έγγραφο της Δ/νσης Διαχείρισης Δασών/ΥΠΕΝ το οποίο περιλαμβάνει την περιγραφή του τσακαλιού και σημειώνεται κυρίως ότι η διάκριση και ταυτοποίηση του σαρκοφάγου ζώου που προκαλεί αυτές τις ζημιές στα βοσκοτόπια είναι ασαφής και δύσκολη, ενώ δεν υπάρχει καμία παραδοχή ότι πράγματι οι κτηνοτρόφοι έχουν πληγεί σοβαρά από τέτοιου είδους επιθέσεις καθώς όπως αναφέρεται υπάρχουν μόνο προφορικές αναφορές/καταγγελίες.
 
Δυστυχώς η απάντηση που δίνει το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρει ως μοναδική λύση τη φύλαξη των αιγοπροβάτων εντός περιφράξεων, το οποίο όμως εμπεριέχει κόστος που επιβαρύνει τον κτηνοτρόφο.
 
Πηγή: http://www.drt915.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ