Αρχική » Grid with Sidebar » Οι Νορβηγοί επιθυμούν τη θήρευση των 2/3 του πληθυσμού των λύκων

Οι Νορβηγοί επιθυμούν τη θήρευση των 2/3 του πληθυσμού των λύκων

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η Νορβηγία σχεδιάζει να θανατώσει πάνω από τα δύο τρίτα των υπόλοιπων λύκων της, μια ενέργεια που θα είναι καταστροφική για το συρρικνούμενο μέλλον του είδους στην άγρια ​​φύση σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές ομάδες.  
  Εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 68 λύκοι στην άγρια φύση της Νορβηγίας, κυρίως στα νότιο-ανατολικά της χώρας, αλλά με τα αμφιλεγόμενα σχέδια που έχουν ήδη εγκριθεί από την Παρασκευή, 47 από αυτούς θα πρέπει να θανατωθούν.
 
Το κυνήγι είναι ένα δημοφιλές άθλημα στη χώρα. Πέρυσι πάνω από 11.000 κυνηγοί υπέβαλλαν αιτήσεις με την ελπίδα να αποκτήσουν την πολυπόθητη άδεια που θα τους έδινε το δικαίωμα να θηρεύσουν έναν από τους 16 επιτρεπόμενους λύκους, ένα ποσοστό άνω των 700 υποψηφίων για κάθε άδεια.
 
Η κυβέρνηση δικαιολόγησε την προγραμματισμένη διαχείριση της φετινής χρονιάς με βάση την ζημιά που γίνεται σε κοπάδια προβάτων από τα αρπακτικά ζώα. Οι περιβαλλοντικές ομάδες το αμφισβητούν, λέγοντας ότι η πραγματική ζημία είναι ελάχιστη και η απάντηση δυσανάλογη.
 
Η κυβέρνηση δεν απάντησε σε αίτημα από την Guardian για κάποιο σχόλιο.
 
Η κυβέρνηση με το να επιτρέπει το νόμιμο κυνήγι έχει λάβει μέτρα για την αποτροπή της ανεξέλεγκτης και παράνομης θήρας λύκου. Οι λύκοι είναι επίσης πόλος έλξης για κάποιους τουρίστες στη χώρα. Αλλά το νέο νόμιμο θηρευτικό όριο κάρπωσης είναι ιδιαίτερα μεγάλο για να το αντέξει ο ήδη μικρός άγριος πληθυσμός λύκων της χώρας, σύμφωνα με τις οικολογικές πράσινες ομάδες της Νορβηγίας.
 
Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, 24 λύκοι θα θανατωθούν στην περιοχή της χώρας που έχει οριστεί ως βιότοπος λύκου, ενώ άλλοι 13 θα θανατωθούν σε γειτονικές περιοχές και επιπλέον 10 σε άλλες περιοχές της χώρας.
 
Σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές ομάδες, ο αριθμός των λύκων, που σχεδιάζει να σκοτώσει η κυβέρνηση το τρέχον έτος είναι μεγαλύτερος από  οποιοδήποτε έτος από το 1911.                                                                                                                
 
Η Nina Jensen, διευθύνων σύμβουλος της WWF στη Νορβηγία, δήλωσε: ” Πρόκειται περί μαζικής σφαγής. Δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο εδώ και εκατό χρόνια, τότε παλιά όταν η πολιτική ήταν ότι όλα τα μεγάλα σαρκοφάγα έπρεπε να εξαλειφθούν.”
 
Απόδοση στα Ελληνικά Αλέξανδρος Παλαιολόγος – THE GUARDIAN

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ