Αρχική » Grid with Sidebar » Οι νταβατζηδες της κυνοφιλιας…(Ολο το αρθρο)

Οι νταβατζηδες της κυνοφιλιας…(Ολο το αρθρο)

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Θα σας μιλήσω με ειλικρίνεια και με πολλή στεναχώρια που καταλήγει όμως σε οργή. Τα σκυλιά τα αγαπώ όπως τα αγαπά κάθε κυνηγός και κάθε φιλόζωος.
 
Δέχθηκα μερικά τηλεφωνήματα τις τελευταίες εβδομάδες που με προβλημάτισαν. Η εκτροφή σκυλιών και ειδικά κυνηγόσκυλων, η εκπαίδευσή τους την περίοδο της ευημερίας ήταν μια δύσκολη μεν αλλά αρκετά επικερδής απασχόληση. Μαζί με σπουδαίους εκτροφείς και εκπαιδευτές, χώθηκαν, όπως έγινε σε όλους τους κλάδους, και εντελώς άσχετοι τύποι που απλώς θέλησαν να μεταφέρουν και στον χώρο μας το γνωστό νταβατζιλίκι και την απάτη που ευδοκίμησε σε αυτό τον τόπο.
 
Ετσι άρχισε να γίνεται όπως στο ποδόσφαιρο. Εβλεπες την Κυριακή τον αγώνα και όπως όλος ο κόσμος διαπίστωνες ότι το νέο μεταγραφικό «αστέρι» ήταν παλτό και όμως την άλλη ημέρα στον αθλητικό Τύπο διάβαζες ρεπορτάζ που λίγο-πολύ τον περιέγραφαν ως Μαραντόνα. Οι μάνατζερ του παλτού που είχαν κάνει την αρπαχτή, μοίραζαν χαρτζιλίκι στους συντάκτες και έτσι προέκυπταν οι διθύραμβοι.
 
Από τα τηλεφωνήματα που έλαβα λοιπόν, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι τέτοιοι «νταμαρτζήδες» προέκυψαν και στο κύκλωμα της εκτροφής και εκπαίδευσης κυνηγόσκυλων. Εκείνοι που σέρνονται στα παρασκήνια των αγώνων και με χαρτζιλίκι 100, 200, 500 ευρώ ή ακόμη και με ένα δυο κουτάβια, παρουσιάζουν από διάφορα Μέσα, τους… Αστραχάν για σκυλιά πρωταθλητές.
 
Τραβάνε δυο φωτογραφίες του Αστραχάν, θάβουν τους υπόλοιπους εκτροφείς και στήθηκε η φάμπρικα. Ελπίζω να μη συμβαίνουν όλα αυτά, τουλάχιστον στην έκταση που μου τα περιέγραψαν. Αλλά πραγματικά, και αυτή είναι έκκληση προς όλους τους γνήσιους και καθαρούς επαγγελματίες του χώρου, να μην υποκύπτουν σε νταβατζήδες. Το ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ (και πιστεύω ότι το ίδιο είναι έτοιμα να κάνουν και τα υπόλοιπα έντυπα του χώρου) είναι ανοικτό να προβάλει κάθε φιλότιμη και έντιμη προσπάθεια που γίνεται στον χώρο των κυνηγόσκυλων. Οι επαγγελματίες δεν χρειάζονται την απάτη αυτή. Να ξεχωρίσει πια η ήρα από το σιτάρι. Και κυρίως να τελειώνουμε με τους νταβατζήδες του χώρου.
 
o Toυφεκαλεύρης
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ